Obavijesti

Sport

Komentari 67

Zna kako spasiti Hajduk: Na zimu ćemo sigurno prodavati

Zna kako spasiti Hajduk: Na zimu ćemo sigurno prodavati
4

Na zimu ćemo sigurno prodavati, ali ne znam još koga. Jedan dobar transfer spasio bi nas, kaže Marin Brbić koji je otkrio svoj plan za izvlačenje Hajduka iz problema

VIDEO

Miran i zadovoljan sjeo je Hajdukov predsjednik Marin Brbić jučer u auto i zaputio se prema Osijeku na reprezentativni ogled Hrvatske i Walesa. Kako i ne bi bio, Hajduku je odobreno jamstvo za kredit, koje će mu omogućiti predah i prigodu da izvuče klub iz krize. No ovakvih prigoda imali su nekoliko i bivši predsjednici pa su sve neslavno propale.

- Ovu prigodu ne smijemo propustiti jer ne znam hoćemo li imati još koju. Garancija za uspjeh nema, no učinit ćemo sve da izvučemo klub iz trenutne pozicije - kazao je Brbić, koji uz 30 milijuna kuna kredita, računa i na 30 milijuna od prodaja Anasa Sharbinija i Ante Vukušića. 

- Dug Hajduka kreće se oko 90 milijuna kuna, 20-ak posto se može prolongirati, tako da bi nas, uz kredit i novac od Sharbinija i Vukušića, jedan dobar transfer spasio. Ovih dana sjest ćemo sa stručnim stožerom i napraviti plan, no ne mogu u ovom trenutku reći tko je taj igrač čija bi nas prodaja spasila. U ovom trenutku nemamo niti jednu konkretnu ponudu za bilo kojeg igrača. Ali da ćemo na zimu prodavati, to je sigurno. Bit ćemo prisiljeni. 

Brbić u rukavu ima nekoliko aduta, sponzora i ulagača koji bi bili spremni podržati Hajduk. No preduvjet je da se račun odblokira i sredi financijsko stanje. 

- Plan sanacija kluba postoji i ako sve bude kako treba, Hajduk već na zimu može izroniti i prodisati punim plućima. Samo se nadam da nam opet neće iz ormara ispasti neki novi kostur. Barem ne krupan.

Prvi u izlogu Lima i Vuković 

Plan prodaje igrača već je u izradi, prodavat će se svi za koje bude konkretnih ponuda. Najizglednija je prodaja starijih, prije svih Ivana Vukovića i Rubena Lime, čije visoke ugovore Hajduk više ne može pratiti. Izgledna je prodaja stoperskog dvojca Maloča - Milović, koji su imali vrlo konkretne ponude prošloga ljeta, te povremenih reprezentativaca Gorana Blaževića i Avdije Vršajevića. Samo u slučaju da se njihovim prodajama ne pokrije rupu u proračunu, Hajduk bi se odlučio prodavati 'obiteljsko srebro' - Josipa Radoševića, Miju Caktaša, Franka Andrijaševića...

Pet načina izlaska iz krize: 

  1. Rasprodaja igrača Prodajom nekolicine igrača Hajduk bi mogao namaknuti dovoljno novca za život. No prodaja igrača odrazila bi se na rezultate, a time i na rejting kluba i buduće prodaje. 
  2. Dokapitalizacija Izdavanjem dodatnih dionica, koje bi se ponudile na tržištu, moglo bi se namaknuti nešto novca, no u osiromašenom Splitu i Dalmaciji teško bi se skupio značajniji iznos za spas kluba. 
  3. Prodaja gradskog portfelja dionica Najbezbolniji način spasa je da grad Split proda 30-ak % udjela u vlasništvu Hajduka, koje je ionako dobio na poklon od države, te da se tim novcem saniraju dugovi.
  4. Privatizacija Ako bude političke volje, lako bi se pronašao pojedinac ili tvrtka koji bi pristali kupiti većinski paket dionica i upravljati Hajdukom kao svojom imovinom. 
  5. Sanacija vlastitim snagama Dugotrajan proces s neizvjesnim završetkom jer je uteg prošlosti pretežak. Teško da se Hajduk vlastitim snagama i bez pomoći svježeg kapitala može izvući iz krize. 
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 67
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku