Sport

Komentari 53

'Znali smo da suci neće poništiti penal, ali ne mislim da je bio'

'Znali smo da suci neće poništiti penal, ali ne mislim da je bio'

'Ako bismo bili pošteni, da smo mi izgubili na račun takvog jedanaesterca, bili bismo shrvani. Ali, suci u VAR-sobi nastoje ne mijenjati odluke glavnih sudaca, tako je bilo i ovoga puta', rekao je Gary Neville o penalu

Ne, penala nije bilo, ali što možemo, otprilike su složne legende engleskog nogometa Roy Keane (49) i Gary Neville (46) nakon što je na kontroverzan način Engleska pobjedom protiv Danske (2-1) ušla u finale Europskog nogometnog prvenstva. Svjetska nogometna javnost ostala je u šoku, kao i brojni stručni komentatori.

POGLEDAJTE VIDEO: Slavlje engleskih navijača

Ali nije i Raheem Sterling, reprezentativac Engleske koji je odmah ustvrdio kako je penal bio čist, ali s njim se ne slaže gotovo nitko. Dobro, osim možda VAR sobe. - Ne mislim da je bilo penala. Znali smo da će VAR potvrditi odluku glavnog suca, nisam očekivao da će to poništiti. Sterling je svejedno bio sjajan i sve snažniji kako je utakmica išla prema kraju, a kad imate takve igrače sve je moguće. Istina je da je penal bio veoma sporan - rekao je bivši veznjak Manchester Uniteda Roy Keane.

Bivši reprezentativac Micah Richards, bivši izbornik engleske Arsene Wenger, HRT-ov sudački ekspert Marijo Strahonja, svi su žestoko osudili Pola van Boekela koji je bio glavni VAR sudac što Dannyju Makkelieju nakon pogreške nije dao drugu priliku.

.- Ako ćemo pošteno, da smo mi izgubili na račun takvog penala, bili bismo shrvani. Ali, suci u VAR sobi ne nastoje mijenjati odluke glavnih sudaca pa je tako bilo i ovaj put - rekao je nekadašnji Keaneov suigrač Gary Neville.

Bilo kako bilo, Engleska je prošla u svoje prvo finale na Europskim prvenstvima, a tamo ih čekaju Talijani. Is it coming home or to Rome, saznat ćemo to u nedjelju od 21 sat. A UEFA će morati dogovoriti tko će suditi tu utakmicu nakon ovakvih grešaka u polufinalu.

Najčitaniji članci