Obavijesti

Sport

Komentari 16

'Znamo da je ovaj Hajduk mlad, kako igra i da imaju probleme'

'Znamo da je ovaj Hajduk mlad, kako igra i da imaju probleme'
1

Mi smo upoznali Hajduk, znamo u kojem sustavu igra, znamo da imaju problema, da su iza Dinama godinama, da je to mlada momčad, rekao je sportski direktor

VIDEO

Premda su iz Makedonije dolazile najave kako Horizont u Split dolazi na izlet, njihov sportski direktor Šefki Arifovski ne bi se složio s time. Nakon što je pozdravio sve prijatelje nogometa u Splitu i Hrvatskoj te otkrio kako Hajduk ima dosta navijača u Makedoniji, kazao je kako nisu doputovali u Split da bi bili poraženi.

- Kad smo prilikom ždrijeba saznali da možemo igrati protiv Hajduka, to nam je svima bio veliki motiv. No na stranu simpatije, ambicije su nešto drugo. Mi smo dobro upoznali Hajduk, znamo u kojem sustavu igra, znamo da imaju problema, da su iza Dinama godinama, da je to mlada momčad.... Mi smo sportaši i nismo se došli predati, došli smo se predstaviti u što boljem svjetlu i potajno se nadamo uspjehu. Došli smo iznenaditi Hajduk – kazao je Arifovski i dodao:

- Žalimo što se igra bez gledatelja jer je to hendikep i za nas i za Hajduk. Mi smo se došli predstaviti splitskim gledateljima, ali nažalost nećemo moći.

Ponudio je i zanimljiv odgovor na pitanje koji bi ga rezultat zadovoljio.

- Najbolje bi bilo pobijediti, a da budemo malo skromni dobro bi bilo i neriješeno, bolje 1:1, nego 0:0. Ali, bili bi zadovoljni i minimalnim porazom ako dobro odigramo. Analizirali smo Hajduk, mali smo, ali nismo naivni, znamo da Tudor ima mladu momčad, da puno rotira, da je obrambena linija iskusnija od napada... Mislim da je Hajdukova mladost i neiskustvo naša šansa.

Sigurno da nismo došli izgubiti, nego pobijediti, ali ako bude i neriješeno ili minimalan poraz, neće biti tragedija

Arifovski je potom izvadio papir i pročitao nekoliko imena.

- Pratim igre Hajduka opasnost dolazi iz napadačke linije Kiš, Mujan, Bencun. To su vrlo perspektivni igrači, ali i neiskusni jer se s mladim igračima nikad ne zna. U sredini Hajduk ima i Pašalića, a u zadnjoj liniji dva iskusna beka i stopera – kazao je Arifovski, koji kao snagu svoje momčadi ističe par napadača Baldovalijev Blaževski.

- Igrači njihove kvalitete svakome mogu dati gol.

A jedan od njih, Zoran Baldovalijev, kojem je ovo, nakon reprezentativnog, drugi posjet Poljudu, kaže kako je Hajduk dobra momčad koja ima i loših strana.

- Mladi su, talentirani, dosta su dobra momčad, znamo koja je njihova dobra, a koja slaba strana... Mladi su i motivirani da se prodaju u inozemstvo, lani su napravili kiks u Europi i ne žele ga ponoviti. Znam da imaju dobar napad, kažu da je Crnogorac Vuković dobar napadač, a slabe strane ćemo zadržati za sebe.

Makedonci su skautirali Hajduk, no nemaju baš precizne informacije, obzirom da Crnogorac Vuković trenira odvojeno od momčadi čekajući transfer. No zato su precizni u najavi što žele.

- Sigurno da nismo došli izgubiti, nego pobijediti, ali ako bude i neriješeno ili minimalan poraz, neće biti tragedija – zaključio je napadač Horizonta iz Turnova.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Čudo i spektakl u Ligi prvaka: Duvnjaka i Kiel svi su otpisali, a oni su napravili nemoguće!
NIKAD NE OTPISUJ NIJEMCE

Čudo i spektakl u Ligi prvaka: Duvnjaka i Kiel svi su otpisali, a oni su napravili nemoguće!

Prije tjedan dana Montpellier je potukao Kiel s 39-30, mnogi su ga otpisali unaprijed, ali takvo što se ne radi protiv Real Madrida u nogometu i Kiela u rukometu. I Montpellier je dobio lekciju, dok je Karabatić odigrao zadnju europsku utakmicu
Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz