Obavijesti

Sport

Komentari 0

Zoki Planinić 12. košarkaš Europe, Pau Gasol najbolji

Zoki Planinić 12. košarkaš Europe, Pau Gasol najbolji
1

U izboru Fibe za 2008. godinu trofej najboljeg odnio je Španjolac u dresu LA Lakersa, a drugi je njegov sunarodnjak Rudy. Visoko je i naš Planinić

VIDEO

Pau je u Pekingu igrao sjajno i dokazao je da zaslužuje ovu nagradu, rekao je predsjednik europskog ogranka svjetske košarkaške federacije Goerge Vassilakopoulos nakon što je objavljeno da je Gasol najbolji europski košarkaš u 2008. godini. Španjolac je igrao sjajno za svoju reprezentaciju, što je posebno oduševilo one koji su odlučivali.
- Za svoju domovinu Gasol igra s rijetko viđenom strašću i zato se veselimo što ćemo ga vidjeti na Eurobasketu u Poljskoj - dodao je Vassilakopoulos.
Iza Paua Gasola doista je velika sezona. Osim što je Španjolsku odveo do srebra na Olimpijskim igrama (bio je prvi španjolski strijelac, skakač i bloker), svoje je prste itekako imao i na putu LA Lakersa do finala NBA lige prošle sezone.
U krugu najboljih bio je i jedan hrvatski košarkaš. Zoran Planinić je glasovanjem dospio na 12. mjesto, dok je po izboru navijača osmi košarkaš Europe. U prošlosti su Toni Kukoč i Dražen Petrović osvajali i prvu nagradu, no danas su neka druga vremena, danas je i ovaj Planinićev doseg doista sjajan.
Iza Gasola smjestio se njegov suigrač iz reprezentacije i bek Portlanda Rudy Fernandez, te Dirk Nowitzki, Dallasov Nijemac koji je najbolji košarkaš Europe bio prije tri godine. Nakon njih slijedi najbolji košarkaš koji još uvijek igra u Europi, 'baltički Pippen', Litavac Ramunas Šiškauskas iz CSKA-a, pa onda i Francuz Tony Parket (San Antonio), Turčin Hidayet Türkoglu (Orlando) i Rus Andrej Kirilenko (Utah).

RICKY OPET NAJBOLJI, DELAŠ KAO PLANINIĆ
Uz košarkaše birane su i najbolje košarkašice u godini za nama. 'Ženski Paul Gasol' je Ruskinja Maria Štepanova, 203 cm visoka igračica WNBA ekipe Phoenix Mercury. Najbolji mladi košarkaš Europe drugi put u nizu je Španjolac Ricky Rubio, a slijede ga klinci iz NBA-a, Talijan Danilo Gallinari iz New Yorka i Grk Kosta Koufas iz Utaha. I u ovom izboru je Hrvat ostao na korak do Top 10. Centar Splita Mario Delaš (19) je 11. mlađi košarkaš Europe.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'
Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...
TEŠKI DANI

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...

Igrači dva mjeseca nisu dobili u plaću pa su odlučili štrajkati i ne dolaziti na treninge. Takva odluka će biti na snazi dok klub riješi dug prema njima, ali pitanje kako će to napraviti obzirom da je račun u blokadi