Obavijesti

Sport

Komentari 33

Žongler i dobrotvor Šimunić: Joe će tehnicirati za bolnice

Žongler i dobrotvor Šimunić: Joe će tehnicirati za bolnice
1

Joe Šimunić i suigrači iz hrvatske reprezentacije tehnicirat će i za svaki će udarac nogom dvije kn ići bolnicama u Klaićevoj te nekim bolnicama u Bosni i Hercegovini

VIDEO

Poslije Uskrsa organizirat ću humanitarnu akciju u kojoj ćemo ja i još nekoliko suigrača iz reprezentacije žonglirati, a prihod će ići Klaićevoj te nekim bolnicama u Bosni i Hercegovini, rekao je Joe Šimunić. 

- Planiram okupiti 20-25 ljudi, sponzora koji će dati dvije kune za svaki kontakt s loptom. Ako netko istehnicira tisuću puta, bolnicama ide 2000 kuna - objasnio je 35-godišnjak.

Joe je jedan od najboljih tehničara koje je reprezentacija ikad imala. Tko god ga je imao prilike vidjeti kako tehnicira na treninzima, jasno mu je da s loptom nije ništa manji majstor nego Dudu ili Niko Kranjčar.

- Koliko mogu tehnicirati? Ha, ha, bolje da o tome šutim, ali kod mene to može potrajati dva, tri sata - dodao je Šimunić.

Dres s utakmice protiv Srbije darovao je roditeljima, koji su iz Australije došli na utakmicu u Zagreb. I nisu bili jedini.

- Njih sedam je iz Melbournea došlo na Maksimir. Došlo bi ih i više, ali Australija nije baš iza ugla. Svima nam je bilo lakše nakon što je sudac odsvirao kraj. Nije to bila baš obična utakmica. Svašta nam je bilo u glavi. Zbog toga mi je ta pobjeda jedna od najdražih u karijeri.

Šimuniću je oduvijek reprezentacija nešto posebno. Najviše pamti nastup na SP-u u Japanu i Koreji 2002.

- Bilo mi je to prvo veliko natjecanje. Ne mogu opisati što sam osjećao čuvši hrvatsku himnu. Glavom mi je prolazilo koliko sam toga morao proći da bih je slušao. Sav trud i sva muka se isplatila. Plakao sam taj dan od ponosa.

Zamalo je, kaže, zaplakao i u petak navečer u Walesu kad su zviždali Sammiru.

- Ne razumijem te frustracije, da netko dođe do Walesa da bi zviždao igraču koji je zaslužio igrati. Oni su valjda nezadovoljni svojim životima. Bolje da ne pričam previše, još će me prijaviti policiji.

Priznaje da mu je kod Štimca sjajno.

- Štimac zna što hoće i kako do toga doći. Dobar je psiholog, pedagog i taktičar. 

Oko kuće u Australiji živi tisuću klokana...

U Australiju namjerava ići tek za Božić.

- Uh, kod nas ima otrovnih zmija i pauka koliko hoćeš, ali ih se ne bojim. Oni se boje mene. Ha, ha. Tata mi gradi kuću, ima veliko zemljište i uokolo živi tisuću klokana. Nisu opasni ako ih ne diraš, ali imaju jak udarac. Jači i od mene - smije se Šimunić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

Što voze 'vatreni'? Modrić ima Bentleyja i sponzorski BMW, a Brozović čuva 'zvijer' u garaži
LUKSUZNI VOZNI PARK

Što voze 'vatreni'? Modrić ima Bentleyja i sponzorski BMW, a Brozović čuva 'zvijer' u garaži

Odlučili smo malo zaviriti kakve automobile imaju hrvatski nogometaši. Modrić ima Bentley od dva milijuna kuna, a Petković nabrijani Mercedes AMG E63 S

EKSKLUZIVNO Prve fotografije 'vatrenih' u novim dresovima!
ZVIJEZDE NA SNIMANJU

EKSKLUZIVNO Prve fotografije 'vatrenih' u novim dresovima!

Gvardiol, Pjaca i Labrović imaju sponzorske obveze, u domaćem dresu za Europsko prvenstvo pozirali su na odmorištu na autocesti A4 u Sesvetama
Doznajemo: Nijemac će suditi derbi  između Hajduka i Dinama
POSUDBA IZ BUNDESLIGE

Doznajemo: Nijemac će suditi derbi između Hajduka i Dinama

Riječ je o njemačkom sucu rođenom u Berlinu, koji redovito sudi utakmice Bundeslige. Nedavno je dijelio pravdu na utakmici Bayera iz Leverkusena i Wolfsburga, a išao je i na 'posudbe' u grčku ligu