Obavijesti

Sport

Komentari 21

Zoran Gobac: Imamo Kopljara, Petar Metličić nije naš interes

Zoran Gobac: Imamo Kopljara, Petar Metličić nije naš interes
1

Kad nije došao ove godine, ni neće. Lijepo mu je u Celju, a CO Zagreb ima sasvim drugačiju orijentaciju, imamo tri mlađa igrača, rekao je glavni menadžer Zagreba

VIDEO

Već godinama smo konkurentni u Europi, a u domaćim okvirima smo bez premca. Ove sezone to baš i ne možemo reći, ali za dvije godine borit ćemo se i za europski vrh, predvidio je direktor CO Zagreba Bartol Kaleb nakon što je klub potpisao novi sponzorski ugovor s Croatia osiguranjem, čije ime nosi.

Pet dana prije prve utakmice osmine finala s Löwenom već se, dakle, gleda u budućnost.

- Želja nam je održati se s domaćim igračima. Iduće sezone igrat ćemo regionalnu ligu i Ligu prvaka, trebat će nam barem dva nova igrača da bismo izdržali taj ritam - rekao je glavni menadžer kluba Zoran Gobac.

I Pero Metličić je domaći igrač, legendarni kapetan, ali on neće biti jedan od te dvojice.

- Ne, Pero nije interes našeg kluba - počeo je Zoran Gobac i nastavio:

- Svaka njemu čast, ali naša je orijentacija drukčija. Imamo Kopljara, Stepančića i Šebečića na toj poziciji, Pero nam nije potreban. Kad već ove godine nije došao, ni neće.

Eto, ništa od Pere, a moglo bi se dogoditi da se od Zagreba oprosti i Tonči Valčić.

- Istječe mu ugovor, a njegov menadžer pregovara s nekoliko klubova. Bilo bi nam drago da ostane, ali nitko mu ne može braniti da ode ukoliko mu dođe neka megaponuda. U svakom slučaju, nakon ove sezone ćemo smanjivati ugovore - najavio je Gobac, dodavši kako se to ne odnosi na sve igrače:

- Ivanu Baliću, recimo, nećemo dirati ugovor. Njemu smo ga smanjili prošle godine, i to u velikoj mjeri. Uostalom, moguće je i da ćemo neke ugovore povisivati.

Ugovori s Croatia osiguranjem, INA-om i Gradom Zagrebom klubu donosi oko 75% godišnjeg proračuna, no sponzori bi od iduće sezone mogli biti još više zainteresirani.

- Bez najmanje četiri milijuna eura godišnje ne možemo ni razmišljati o konkurentnosti u europskim okvirima. No sigurno će pomoći i regionalna liga, ipak će naš klub iduće sezone biti više od 30 puta na televiziji - rekao je Gobac, otkrivši kako su u tijeku pregovori s agencijom koja će televizijska prava vjerojatno prodati nacionalnoj televiziji.

No sve te velike najave nekako koči problem dvorane. Zagreb, naime, nema gdje biti domaćin.

- Mi smo jedini klub iz rukometnog G-24 koji nema svoj objekt. Ma jedini smo u Zagrebu koji nemamo riješen status domaćinstva, samo mi ne znamo gdje smo, što smo, čiji smo... - požalio se još jedanput Gobac.

Zagreb je želio Kutiju šibica.

- Tražili smo da u njoj budemo sami u Kutiji, ali ima tu sto problema. Ondje netko ima vešeraj, netko dogovore od ranije... Pregovaramo o nekom skromnijem rješenju, dovoljan nam je objekt od oko tri, četiri tisuće gledatelja - zaključio je Zoran Gobac.

'Dobijemo li u nedjelju, prolazimo Löwen'

U nedjelju CO Zagreb u Areni dočekuje Rhein-Neckar Löwen, problema s ozljedama trener Obrvan ima koliko ti srce želi. No Gobac vjeruje da postoji šansa protiv Čupićeve momčadi.

- Dobijemo li tu prvu utakmicu dva ili tri razlike, proći ćemo. Ali naravno da je sve otvoreno - rekao je Zoran Gobac.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli
POLUFINALE LIGE PRVAKA

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli

Bayern München i Real Madrid remizirali su u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka (2-2). Za domaćina su zabili Sane i Kane, no gosti su se opet izvukli golovima Viniciusa
VIDEO Modrić je ovim potezom izbacio cijelu obranu Bayerna
MAESTRO NA DJELU

VIDEO Modrić je ovim potezom izbacio cijelu obranu Bayerna

Bayern i Real remizirali su u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka (2-2). Luka Modrić dobio je posljednjih 15-ak minuta i pokazao klasu u nekoliko minuta