Obavijesti

Sport

Komentari 3

Zoran Gobac: Ova afera je uzdrmala sve igrače Kiela

Zoran Gobac: Ova afera je uzdrmala sve igrače Kiela
1

Rukometaši Croatia osiguranja Zagreb u nedjelju, 17.30 sati igraju prvu utakmicu četvrtfinala Lige prvaka protiv vrlo jakog njemačkoga Kiela

VIDEO

Stanje u svlačionici je fenomenalno, svi jedva čekamo da istrčimo na teren i da utakmica počne, optimistično je današnju utakmicu najavio Ljubo Vukić i zaključio:
- Ne bojimo se Kiela, igramo pred svojim navijačima i idemo po pobjedu!
Senjanin Maglajlija i Mirko Bašić, trenerski dvojac CO Zagreba, cijeli su tjedan pripremali momčad za najvažniju utakmicu sezone.
- Primarni je cilj dobiti Kiel u Zagrebu, a tek onda loviti razliku za uzvrat - kaže Maglajlija dodajući kako dobro poznaje igru Kiela.
- Ne mijenjaju igrače i tako pokušavaju stvoriti prednost, važno je da zaustavimo njihovu polukontru, da ne primamo brze golove.
Njemačku momčad predvodi francuski dvojac - Nikola Karabatić i najbolji svjetski golman Thierry Omeyer. Prvi strijelac Kiela, Čeh Jicha, ove je sezone zabio 62 gola, Slovenac Kavtičnik s desnog je krila zabio 49, a Šveđanin Ahlm s crte je zabio 43 gola. Tu su još i Šveđanin Andersson te njemački reprezentativci Klein i Zeitz. U njemačkom prvenstvu Kiel ne zna za poraz, imaju 24 pobjede i jedan remi. Jedini poraz ove sezone nanio im je Ciudad Real u drugom krugu LP-a.
- Kiel je sam vrh europskog rukometa, ali ne trebamo se zavaravati. Nema nepobjedivih momčadi - kaže glavni menadžer CO Zagreba Zoran Gobac i zaključuje:
- Afera oko kupnje utakmica sigurno je uzdrmala sve igrače Kiela i to se mora osjetiti na njihovoj igri. A naši su dečki rasterećeni...

KIRO NAJBOLJI STRIJELAC, SLIJEDE GA DUNDO I T. VALČIĆ
Zagrebaši u svojim redovima imaju najboljeg strijelca Lige prvaka, Kiro Lazarov je u dosadašnjem dijelu sezone zabio 83 gola, a ujedno je i najbolji strijelac prošlog SP-a. Zabijali su ove sezone Domagoj Duvnjak (39 golova) i Tonči Valčić (34 gola), koji igra vjerojatno najbolju sezonu u karijeri. Imaju zagrebaši i najboljeg igrača SP-a, Igora Vorija (23 gola), a u nastavku sezone “probudila” su se krila, prije svih Mirza Džomba (24 gola) i Ljubo Vukić (18 golova). Tu je i kapetan Zlatko Horvat (28 golova)...

DEVET GODINA BEZ POBJEDE
U polufinalu LP-a 2000. zagrebaši su doma pobijedili Kiel 22-13, no u uzvratu su izgubili 32-21 i propustili plasman u finale. Bolji su bili u polufinalu 1997. Tada su preko Kiela prošli u veliki finale s Barcom, a 2003. su izgubili obje u skupini LP-a.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti