Obavijesti

Sport

Komentari 54

Zoran Mamić u Al Ainu zaradi gotovo koliko i Modrić u Realu

Zoran Mamić u Al Ainu zaradi gotovo koliko i Modrić u Realu
1

U subotu od 17.30 sati (HTV 2) madridski Real i Al Ain odlučivat će o svjetskom klupskom prvaku. U Abu Dhabiju u finalu SP-a sučelit će se europski prvak Real i domaćin natjecanja Al Ain

VIDEO

Al Ain Zorana Mamića finale klupskog SP-a izborio pobjedama nad novozelandskim Wellingtonom na jedanaesterce (7-6, 3-3), tuniškom Esperancom 3-0 i južnoameričkim prvakom River Plateom 7-6 (2-2). Tri su pobjede do finala u povijesti ostvarili još samo Kashima 2016. i Raja Casablanca  Hrvatskog trenera i Al Ain u finalu čeka težak ispit protiv Reala.

Real Madrid najveći je europski klub sa 13 Liga prvaka, a sličan ugled u Aziji uživa i Al Ain.

Društvene mreže

Real Madrid ima 109,5 milijuna pratitelja na Facebooku, 66,7 milijuna na Instagramu i 31,2 milijuna na Twitteru. U kolovozu 2017. pohvalio se kako je prvi klub koji je prešao 100 milijuna na “fejsu”, 50 mil. na Instagramu i 25 mil. na Twitteru.

Al Ain zovu azijski Real Madrid, ali popularnost mu je nemjerljivo manja. I suprotno od Reala, najviše pratitelja ima na Twitteru (454.000), pa na Instagramu (210.000), a na Facebooku samo 101.000.

Plaća

Osam milijuna eura godišnje bruto u Realu zarađuje Luka Modrić nakon što su mu ugovor opet produljili. Navodno ima i bonuse za osvajanje Zlatne lopte.

Club World Cup - Quarter Final - Esperance Sportive de Tunis v Al Ain

Pet milijuna eura godišnja je plaća Zorana Mamića, ali neto, kako je sam otkrio. I još ga čeka novi ugovor nakon što se vrate sa SP-a. Novi, još bogatiji ugovor kojim bi mogao parirati plaći Luke Modrića iz Reala.

Broj navijača

490 milijuna navijača prema nekim procjenama i istraživanjima ima Real diljem svijeta. Najpopularniji je klub.

Club World Cup - Semi-Final - River Plate v Al Ain FC

Pet milijuna navijača prema slobodnoj procjeni ima Al Ain, popularan u Emiratima, ali gotovo uopće ne izvan granica matične države.

Tržišna vrijednost

Real Madrid ima momčad čija je tržišna vrijednost procijenjena na više od milijardu eura, što je 66,5 puta više nego njegov suparnik u finalu SP-a. Gareth Bale s 90 milijuna eura najvredniji je igrač momčadi. 

Club World Cup - Semi-Final - River Plate v Al Ain FC

Al Ain je jedan od bogatijih klubova Bliskog istoka, ali s europskim je klubovima nemjerljiv. Vrijednost momčadi je 15,5 milijuna eura, što je manje nego Rijekine, Hajdukove, čak i Osijekove! Najvredniji je igrač Marcus Berg s 4,5 milijuna eura kojega je svojevremeno htio i Dinamo.

Trofeji

89 trofeja osvojio je Real: 33 naslova prvaka, 13 puta Kup ili Ligu prvaka, šest puta bio je svjetski prvak...

34 trofeja sakupio je u povijesti Al Ain: 13 je puta bio prvak, 7 puta osvojio President’s kup, jednom azijsku Ligu prvaka...

Real Madrid u finale Svjetskog klupskog prvenstva ulazi kao veliki favorit i mogao bi 'podebljati' svoj broj trofeja, ali imat će i Mamićeva momčad svoje prilike. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 54
VIDEO

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...
JUTRO NAKON PORAZA

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...

Cijela je Hrvatska bila sigurna da ćemo izgubiti i evo, gospodo, izgubili smo, a i dalje imamo sve u rukama. Ako želimo biti prvaci, moramo jednom dobiti i Dinamo. Svima sam u klubu rekao "Nemojte da ja, Zagrepčanin, budem veći optimist od vas, Riječana"
Marinić Kragić o zatvoru: Stavili su me u ćeliju s pet ljudi. Plaču majka, ja, policajci... Opeklo me
VIDEO: 'BARAKUDA' OTVORIO DUŠU

Marinić Kragić o zatvoru: Stavili su me u ćeliju s pet ljudi. Plaču majka, ja, policajci... Opeklo me

Pozvali su me na policiju i rekli da sam ja organizator svega, bakljaš. Kad neupućeni pročitaju da si orjunaš, to te prati. Obavljao sam veliku i malu nuždu na čučavcu, kraj svih, otkrio je zlatni hrvatski vaterpolist