Obavijesti

Sport

Komentari 0

Zoran Primorac: Opasna smo mi reprezentacija...

Zoran Primorac: Opasna smo mi reprezentacija...
1

Cilj nam je četvrtfinale, za tu poziciju borit ćemo se sa Singapurom, misli Zoran Primorac, koji je u Pekingu na svojim šestim Olimpijskim igrama

VIDEO

Ekipno natjecanje stolnotenisača novost je na Olimpijskim igrama, a uoči natjecanja u Pekingu, koja započinji 13. kolovoza, u Press centru su gostovale hrvatska ženska i muška reprezentacija.
- Mi smo jedina reprezentacija ovdje od onih s punom kvotom, dakle s ekipom i tri igračice u pojedinačnom dijelu, u kojoj nema ni jedne Kineskinje - naglasio je na počeku izbornik naših stolnotenisačica Neven Cegnar i nastavio:
- Naša želja je ulazak u četvrtfinale, dakle osvajanje drugog mjesta u skupini s Kinom, Austrijom, koja je bila peta na prošlom Svjetskom prvenstvu i Dominikanskom Republikom, koja na poziciji broj 1 ima vrlo neugodnu Kinskinju, sposobnu dobiti čak i Tamaru Boroš.
Tamara Boroš je, pak, analizirala austrijsku ekipu, s kojom će se naša reprezentacija boriti za drugo mjesto u skupini:
- Austrijankama je prva igračica Liu Jia, koja je već niz godina prva ili druga igračica u Europi, dok Li Qiangbing kada ima dobar dan može dobiti svakoga, no zna se i lako predati. Austrijanka Heine je daleko najslabija karika u tom lancu. Austrijanke su svakako bolji ždrijeb od Nizozemki jer nam po stilu više odgovaraju. Mi smo odradile sedam tjedana teških priprema i mislim da smo maksimalno spremne.
Stolnotenisači su u skupini s Nijemcima, Singapurcima i Kanađanima. Aktualni europski doprvaci sve su iznenadili drugim mjestom iza Kine na probnom natjecanju u Japanu. Tamo su pobijedili Japan i Južnu Koreju.
- To je bilo iznenađenje i za nas, a dobitna kombinacija je protiv Japna bio par Tan Ruiwu i Andrej Gaćina, koji je prvi puta igrao zajedno i donio nam bod. Slijedile su pobjede Gaćine i Primorca u singlu. Protiv Koreje je povukao Primorac koji je dobio dva meča, pridružio mu se Tan pobjedivši olimpijskog pobjednika Ryu Seung Mina, a i Gaćina je protiv njega vodio 2-0 - rekao je izbornik Boris Baniček.
Zoran Primorac, kojem su ovo već šeste Olimpijske igre, sasvim je opušten ouči početka natjecanja:
- Ne trebamo si stavljati nikakav pritisak, no sigurno smo opasna ekipa i u istom smo statusu kao naša ženska reprezentacija: cilj nam je četvrtfinale. Za tu poziciju borit ćemo se sa Singapurom. To su, zapravo, sve Kinezi koji imaju singapursko državljanstvo. Gao Ning je svjetski TOP 10 igrač, Yang Zi negdje oko 30. mjesta,  no treći igrač im je relativno slab i tu ja vidim našu šansu. Njemačka je objektivno najjača, oni su drugi nositelji turnira i aktualni europski prvaci.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom

Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede
DVOMETRAŠ IZ NOVE BILE

Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede

Prema Transfermarktu vrijedi 600.000 eura. Sergej Barbarez, novi izbornik BiH, pozvat će ga za prijateljske utakmice s Engleskom i Italijom u lipnju
Nakon svih turbulencija, Hajduk počeo i izbacivati igrače iz momčadi! Čija je to bila odluka?
AUTORITET ILI ČIŠĆENJE?

Nakon svih turbulencija, Hajduk počeo i izbacivati igrače iz momčadi! Čija je to bila odluka?

Uz najveću gledanost i atmosferu kojom se diči, Hajduk je na Poljudu osvojio 11 bodova manje nego Rijeka na Rujevici i osam manje nego Dinamo u Maksimiru! Od 15. ožujka kod kuće je pobijedio Rudeš i pet puta izgubio!