Obavijesti

Sport

Komentari 26

Zoranov Dream team: Modrić je najbolji s kojim sam igrao...

Zoranov Dream team: Modrić je najbolji s kojim sam igrao...
9

U karijeri je Zoran Mamić, sportski direktor hrvatskog prvaka igrao za Bochum, Bayer iz Leverkusena, G. Fürth, Dinamo i hrvatsku nogometnu reprezentaciju...

VIDEO

Zoran Mamić (40) šest je puta igrao za našu reprezentaciju. Najveći uspjeh u karijeri mu je brončana medalja s “vatrenima” u Francuskoj 1998. godine.

- To će se pamtiti cijeli život - rekao je nedavno na pripremama u Hercegovini sportski direktor Dinama.

Karijeru je započeo u Dinamu 1989., a sedam godina poslije otišao je u Njemačku. Igrao je za Bochum, Bayer iz Leverkusena, Greuther Fürth, Ahlen, Eintracht iz Triera, a 2005. vratio se u svoj matični klub. Kao kapetan momčadi 2006. je osvojio naslov prvaka s “modrima”, a posljednju je utakmicu u karijeri odigrao prije pet godina u ožujku. U karijeri je Zoki igrao s puno velikih igrača poput Luke Modrića, Davora Šukera, Bobana, Ze Roberta, Emersona. Za nas je sastavio svoju idealnu momčad.

Golman - Dražen Ladić

Fenomenalan golman. Znao je odlično igrati nogom. Dirigirao je, vodio momčad s gola. Kvalitetu je dokazao na SP-u kad smo bili brončani.

Desni bočni - Mario Stanić

Hrabro srce. Neviđeni pozitivac, gdje god da su ga treneri stavljali, davao je sve od sebe. Njemu je bilo svejedno na kojoj poziciji u momčadi igra.

Desni stoper - Jens Nowotny

Jens je najbolji obrambeni igrač s kojim sam igrao. Možda i najbolji kojeg sam vidio. Bio je profinjen igrač iako je igrao u obrani. 

Lijevi stoper - Robert Kovač

Robi je obranu znao držati sam. Kad je bio u najboljoj formi, bez problema je mogao svakog velikog napadača “strpati” u mali džep. 

Lijevi bočni - Jan Heintze

Mala raketa, neviđeno moćan igrač. Imao je jako puno energije, jednako je dobro igrao i prema naprijed i prema nazad. Odličan.

Vezni - Emerson

Čudo, ali baš čudo od igrača. U ono vrijeme jedan od najboljih na svijetu na toj poziciji. Otišao iz Bayer Leverkusena u Romu za golem novac.

Vezni - Luka Modrić

Najbolji igrač s kojim sam igrao u karijeri. Po meni je Luka i najbolji hrvatski igrač svih vremena. Veliki majstor, veliki znalac.

Vezni - Zvonimir Boban

Genijalac, veliki lider naše sjajne generacije u Francuskoj 1998. Zvone je bio čudesan, nije bez razloga godinama bio u Milanu. 

Vezni - Ze Roberto

Čarobnjak s njemačkim karakterom. Kakva je to samo ljevica bila, imao je sjajan centaršut, probijao je braniče kako je htio, bez problema.

Napadač - Davor Šuker

Šuker je ubojiti napadač broj jedan. Za njega bih rekao “ubojica na kvadrat”. Bili smo zajedno u Dinamu, a poslije i u reprezentaciji. Genijalac.

Napadač - Ulf Kirsten

Ubojiti napadač broj dva. Kakve je samo golove zabijao. Mi smo ga u Leverkusenu znali zvati “ubojica prve stative”. Bio je doista sjajan napadač.

Pričuve:

Golman - G. Koch

Odličan golman. Imao je liderske karakteristike, znao je obraniti nemoguće.

Branič - D. Lovren

Mislim da je Dejan stoper budućnosti. Njegovo vrijeme tek dolazi.

Vezni - B. Schneider

Kakva radilica. Imao je i sjajan udarac, zabio je mnogo golova iz slobodnjaka.

Vezni - M. Ballack

Vjerojatno najkarizmatičniji igrač s kojim sam igrao, pravi majstor.

Vezni - D. Wosz

Neumorna radilica, jedan fini igrač. Vodio je vezni red, doista ga jako cijenim.

Napadač - Eduardo

Ubojiti napadač broj tri. Eduardo je napravio puno za našu reprezentaciju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...