Obavijesti

Sport

Komentari 41

Zrinjski izletio u trileru: Primio škarice u 121. minuti za penale pa ispao u drami nakon 7 serija

Zrinjski izletio u trileru: Primio škarice u 121. minuti za penale pa ispao u drami nakon 7 serija

Zrinjski je ispao u play-offu Konferencijske lige od Slovana nakon penala 8-6. Imao je sve u svojim rukama, vodio do nadoknade drugog produžetka, a onda sve uprskao

VIDEO

Hrvatski športski klub Zrinjski ispao je iz Europe na tragičan način. Izgubio je od Slovana na penale u uzvratu u Bratislavi 8-6 (2-1 nakon produžetaka) iako je sve do nadoknade imao pozitivan rezultat i prolazak u grupnu fazu Konferencijske lige.

Sergej Jakirović nije uspio ostvariti povijesni uspjeh za bosanskohercegovački nogomet, a bio je jako blizu.

Penali Slovan - Zrinjski 6-5:

  • 1. serija: Bilbija pogađa za Zrinjski! Hrnčar također siguran.
  • 2. serija: Kamenar silovito, nema šanse golman Slovana! Medved zabija, Čondrić je ostao na sredini.
  • 3. serija: Savić zabija, nova prednost Zrinjskog! Mustafić je realizirao treći penal za Slovan.
  • 4. serija: Maglica je precizan, 4-3 za Zrinjski. Abena zabija za novo izjednačenje.
  • 5. serija: Jakovljević pogađa! Dvostruki strijelac Ramirez zabija i peti penal.
  • 6. serija: Barišić puca preko gola! Čondrić brani udarac Kashiji!
  • 7. serija: Malekinušić također puca preko gola, nevjerojatno! Čavrić pogađa, Slovan pobjeđuje i ide u Konferencijsku ligu! Kakva šteta...

Trener "plemića" od prve je minute poslao bivšeg golmana Zagreba Josipa Čondrića, nekadašnjeg stopera Slaven Belupa Hrvoja Barišića, bivšeg igrača Rijeke Silvija Ilinkovića i dinamovce na posudbi Niku Jankovića i Marija Ćužu.

Baš je Ćuže bio u prvoj izrazitoj šansi u 20. minuti, sam je išao na domaćeg golmana Chovana, ali nekako ga je igrač Slovana uspio blokirati taman kad se pripremao za šut.

Istaknuo se golman Slovana do kraja prvog poluvremena i obranio još nekoliko udaraca Savića i Jankovića, Jukić i Bilbija promašivali su okvir, a imao je mostarski klub sreće kad je Green s peterca pogodio Memiju na gol crti.

Slovan je poveo u 67. minuti golom Erica Ramireza koji je za dlaku izbjegao zaleđe i na ubacivanje Pauscheka iz blizine pogodio za 1-0. Ušao je u igru samo minutu prije. Čondrić je bio na velikim mukama u 73. minuti kad je sjajno obranio udarac Kankave s desetak metara.

Čondrić je u 95. minuti spasio Zrinjskog od poraza jer je skinuo čistu šansu Ramireza iz kontre. Utakmica je tako otišla u produžetke, a tamo je Zrinjski poveo golom Igora Savića u 104. minuti koji je pospremio u gol odbijenu loptu nakon slobodnjaka.

Jaba Kankava u 118. minuti dobio je crveni karton, a Ramirez je u posljednjim trenucima utakmice zabio krasan gol za 2-1, škaricama je zakucao drugi gol za Slovan i donio penale.

Nakon što u prvih pet serija nitko nije promašio, u šestoj je prvo Hrvoje Barišić pucao preko gola, ali je Čondrić nakratko ostavio Zrinjski na životu jer je obranio udarac Kashije. No kobnim se pokazao penal Malekinušića u sedmoj seriji, koji je također išao preko gola, a Čavrić je Slovanu donio veliko slavlje i ulazak među 32 kluba u Konferencijskoj ligi gdje će biti i predstavnici Lihtenštajna (Vaduz) i Kosova (Balkani), ali ne i Hrvatske.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige