Obavijesti

Sport

Komentari 4

Zrinka Ljutić ostala bez novih bodova zbog vremena. A sad SP

Zrinka Ljutić ostala bez novih bodova zbog vremena. A sad SP
5

Janicu i dalje gleda kao uzora i mentoricu. A ako ćemo baš rezultatski... naša najveća sportašica svih vremena u Europskom se kupu gotovo uopće nije natjecala, a sa 17 godina i 12 dana prvi je put pobijedila u Svjetskom kupu

VIDEO

Opet ona. U prvoj od dvije utrke na Krvavcu hrvatska tinejdžerica ostvarila je novi senzacionalni rezultat, izvijestio je Neveitalia.

"Veliki talent iz Hrvatske je nezaustavljiv, ona je legitimni nasljednik Janice Kostelić", pišu švicarski mediji, a slovenski već neko vrijeme znaju da u susjedstvu stasa nova Janica.

Pokretanje videa...

Leona i Zrinka nakon Snježne kraljice 01:47

A Zrinka Ljutić (17) skromno i u tišini niže rezultate. Na 17. rođendan, prije tjedan dana, pobijedila je u slalomskoj utrci Europskoga kupa u Zell am Seeu, a u utorak je isto ostvarila i u veleslalomu na Krvavcu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Usporedbe s Janicom joj gode, ali ne dopušta da joj odvlače pažnju i fokus. Janicu i dalje gleda kao uzora i mentoricu. A ako ćemo baš rezultatski... naša najveća sportašica svih vremena u Europskom se kupu gotovo uopće nije natjecala, imala je svega tri nastupa, a sa 17 godina i 12 dana - baš koliko je ovih dana Zrinki - prvi je put pobijedila u Svjetskom kupu, u kombinaciji u St. Antonu. Čuda se ipak ne rađaju tako često...

I ne treba, nitko od nje ne traži da bude nova Janica i ostvari sve što je Janica uspjela: šest olimpijskih medalja, pet zlata sa SP-a, tri velika Kristalna globusa... Iako je sve to, uz Janicu kao mentoricu, i te kako moguće.

Već sada iza sebe ostavlja Austrijanke, Švicarke, Skandinavke... i s pravom je zovu novom hrvatskom senzacijom. U ukupnom poretku Europskog kupa ispred nje je još jedino Slovenka Andreja Slokar. A reprezentativnu kolegicu Andreu Komšić ostavila je pet i pol sekundi! I, da, treba li napomenuti: Zrinka je među najmlađima, većina je skijašica i po nekoliko godina starija.

- Nisam baš očekivala da ću pobijediti, ali sam se nadala postolju jer sam znala da je moj veleslalom također jako dobar. U slalomu sam "probila led" pa mi je bilo lakše voziti. Veselim se novoj utrci - izjavila je skromno nakon pobjede na Krvavcu.

Imala je priliku danas još se približiti Slovenki, ali je drugi veleslalom otkazan zbog lošeg vremena.

U tehničkim disciplinama bi do kraja natjecanja u Europskom kupu trebala biti održana još tri slaloma i pet veleslaloma, a završnica je u austrijskom Reiteralmu od 19. do 21. ožujka.

Najbolje alpinke svijeta sada čeka nastup na Svjetskom prvenstvu u talijanskoj Cortini d'Ampezzo od 8. do 21. veljače, a osim toga na rasporedu je i Svjetsko juniorsko prvenstvo u Banskom. Na kojem je Zrinka, naravno, među favoritkinjama za oba zlata u tehničkim disciplinama.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića