Obavijesti

Sport

Komentari 13

VIDEO Ludi preokret Sesvećana s igračem manje za plasman u 2. ligu! Zrinski ide na Toplakove

VIDEO Ludi preokret Sesvećana s igračem manje za plasman u 2. ligu! Zrinski ide na Toplakove

Sesvete su pobijedile Zrinski Jurjevac u Čepinu 2-1 unatoč zaostatku 1-0 i igraču manje cijelo drugo poluvrijeme i osvojile naslov u Drugoj nogometnoj ligi

VIDEO

Cijela sezona stala je u završnih 90 minuta. Zrinski Jurjevac, klub iz mjesta 30-ak kilometara jugozapadno od Osijeka, tražio je povijesni plasman u Prvu nogometnu ligu protiv Sesveta, kluba koji je bio u drugom rangu proteklih deset sezona i nakon lanjskog ispadanja tamo se htio ekspresno vratiti. U tome je i uspio na nevjerojatan način, preokretom i pobjedom 2-1 s igračem manje!

Zrinski je prije zadnjeg kola bio vodeći sa 63 boda, bodom više od Sesveta uoči zadnjeg kola, pa mu je za očuvanje prvog mjesta bio dovoljan i remi kojega nije sačuvao. Drugoplasiranoga u razigravanju za Prvu NL čeka Kustošija, pretposljednja momčad druge lige, koju trenira Samir Toplak.

POGLEDAJTE VIDEO:

Utakmicu je na rasprodanom stadionu NK Čepin sudio prvoligaški sudac Patrik Kolarić iz Čakovca.

Fenomenalnu je priliku već u prvoj minuti za Sesvećane propustio Ivan Abramović koji je išao sam na golmana Zrinskoga Marina Stanića i nije zabio. Skinuo je to domaći čuvar mreže, kao i u četvrtoj minuti, kad je isti igrač pucao glavom nakon centaršuta.

Prvi konkretan odgovor domaćina stigao je u 33. minuti nakon slobodnjaka Ivana Jajala s 18 metara, odbio ga je Nikola Ilinčić. Tri minute kasnije Kolarić je dosudio penal za Zrinski nakon kontakta Dominika Šuarta i Mirana Horvata. Izveo ga je kapetan Mario Tadić i zabio za 1-0.

Situacija je od loše za Sesvećane krajem prvog poluvremena postala još lošija jer je Šuart zbog opasnog starta na Stjepanu Salapiću dobio drugi žuti karton. Ali čak i u takvom odnosu snaga imali su dvostruku šansu za izjednačenje u 56. minuti. Udarac Matea Topića obranio je Stanić, imao je i popravni pa pucao visoko preko gola. Bio je to samo uvod u veliki preokret.

Nije tu bio kraj drami u Čepinu, u 66. minuti je Fran Čuljak iz blizine izjednačio nakon odličnog prodora Marka Guje po lijevoj strani. Sesvećani su s desetoricom zabili za 1-1. Trinaest minuta poslije sve se okrenulo. Nakon kornera je u gužvi Nino Vukasović iz blizine zakucao za vodstvo Sesveta 2-1 i ekspresni povratak u drugi razred hrvatskog nogometa.

Iz treće lige ispadaju Osijek II (koji se ionako gasi) i bivši prvoligaš Međimurje, dok krapinski Zagorec ide u kvalifikacije.

Zrinski Jurjevac (4-3-3): Stanić - Raguž, Tadić, Ćubel, Salapić (od 81. Krešić) - Horvat, Pejić, Matković (od 15. Jajalo) - Dabić (od od 75. Vrdoljak), Lozić (od 75. Korov), Kuprešak (od 81. Hajnal)
trener: Antun Labak

Sesvete (4-3-3): Ilinčić - Boune (od 46. Brigić), Kulenović, Laštro, Vukasović - Kuqi (od 46. Mijatović), Topić (od 72. Petrović), Šuart - Zorica (od 46. Opačić), Guja, Abramović (od 46. Čuljak)
trener: Mario Rac

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom