Sport

Komentari 3

Zubčić može biti zadovoljan: Imao je veliki zaostatak, ali i dalje je u igri za postolje...

Zubčić može biti zadovoljan: Imao je veliki zaostatak, ali i dalje je u igri za postolje...

Švicarac Marco Odermatt bio je prvi u prvoj vožnji drugog veleslaloma u talijanskoj Alta Badiji. Filip Zubčić je imao zaostatak od sekundu i 48 stotinki, ali zauzeo je solidno deveto mjesto

Nema puno odmora za skijaše. Nakon nedjeljnog veleslaloma u talijanskoj Alta Badiji, gdje je pobjedu odnio Henrik Kristoffersen, danas ih čeka novi veleslalom.

Filip Zubčić je u nedjelju završio utrku na devetom mjestu. Odradio je solidnu drugu vožnju, bez puno pogrešaka, ali Norvežanin Kristoffersen je bio za nijansu bolji od ostalih. Ipak, Filip ni danas nije bio pretjerano zadovoljan, iako se na kraju čak i dobro rasplelo. 

Spustio se niz stazu kao četvrti i baš kao i jučer, nije imao veće pogreške, ali falilo je brzine. Nakupljao se taj zaostatak sve do ciljne ravnine kada je ušao sa zaostatkom od sekunde i 48 stotinki u odnosu na prvoplasiranog Marca Odermatta (1:11.83). 

Uvjeti su bili sve teži kako su dolazili ostali skijaši pa je Filip na kraju završio na vrlo dobrom devetom mjestu. Možda je Odermatt daleko, ali Zubčić itekako ima šanse napasti novo postolje.

Zaostatak je velik, ali ništa nije izgubljeno. Odermatt je odradio fantastičnu vožnju i napravio veliku razliku u odnosu na ostale skijaše. Najbliže mu je De Aliprandini je bio sporiji 18 stotinki, ali već trećeplasirani Schmid zaostao je 86 stotinki što je itekako uhvatljivo u drugoj vožnji za našeg skijaša. 

Ski World Cup - Men

Ovo je četvrti veleslalom ove sezone. Zubčić je najbolje rezultate ostvario u Söldenu gdje je bio deveti, kao i u nedjelju u Alta Badiji, a u Val d'Isereu nije završio drugu vožnju.

Najčitaniji članci