Obavijesti

Sport

Komentari 1

Zubčić osvojio osmo mjesto na paralelnom veleslalomu u Italiji

Zubčić osvojio osmo mjesto na paralelnom veleslalomu u Italiji
1

U ukupnom poretku Svjetskog kupa vodi Kristoffersen sa 445 bodova, drugi je Hirscher sa 434 boda, a treći je Norvežanin Aksel Lund Svindal sa 374 boda. Zubčić je na 37. mjestu sa 72 boda

VIDEO

Šveđanin Matts Olsson pobjednik je paralelnog veslaloma Svjetskog kupa održanog u ponedjeljak u talijanskoj Alta Badiji, dok je jedini hrvatski predstavnik Filip Zubčić osvojio osmo mjesto.

Šveđanin je na putu do svog prvog slavlja u Svjetskom kupu pobijedio Rusa Aleksandra Andrijenka, potom je u osmini finala slavio protiv Austrijanca Stefana Brennsteinera, u četvrtfinalu je bio bolji od našeg Filipa Zubčića, u polufinalu od Austrijanca Marcela Hirchera, a u finalu je pobijedio Norvežanina Henrika Kristoffersena s tri stotinke sekunde boljim vremenom. 

Olssonu je ovo bila prva pobjeda u karijeri, a do sada je u Svjetskom kupu imao tek dva postolja i to oba u veleslalomu. U siječnju ove godine u Garmisch-Partenkirchenu je bio drugi, dok je u ožujku u Kranjskoj Gori osvojio treće mjesto.

U borbi za 3. mjesto Austrijanac Marcel Hirscher je bio bolji od Norvežanina Aleksandera Aamodta Kildea s osam stotinki sekunde boljim vremenom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Hrvatski skijaš Filip Zubčić je na koncu bio osmi ponovivši tako rezultat iz veleslaloma održanog početkom prosinca u Beaver Creeku. Najbolji rezultat karijere ostalo mu je sedmo mjesto u Alta Badiji prije četiri godine, također u veleslalomu.

Alpine Skiing - FIS Alpine Skiing World Cup - Men

Zubčić je u 16-ini finala u dvije utrke bio bolji od Francuza Mathieua Faivrea. Francuz je u prvom nastupu pobijedio s tri stotinke sekunde boljim vremenom, no Filip je u drugoj utrci slavio s osam stotinki sekunde nadoknadivši tako zaostatak.

U osmini finala Filipov protivnik je bio Talijan Luca de Aliprandini. Na rasporedu je bila jedna utrka i naš skijaš je pobijedio s dvije stotinke sekunde boljim vremenom. Iduća prepreka bio je Šveđanin Matts Olsson u četvrtfinalu. Olsson je bio bolji i pobijedio je sa 31 stotinkom sekunde prednosti. Nažalost, Zubčić je u razigravanju za poredak od petog do osmog mjesta upisao još dva poraza. Prvo je izgubio od Šveđanina Andrea Myhrera, a potom i od Švicarca Justina Murisiera osvojivši na koncu osmu poziciju i 32 boda.

Paralelni veleslalom u Alta Badiji vozi se od 2015. Na uvodnom natjecanju slavio je Norvežanin Kjetil Jansrud, a lani je pobjednik bio Francuz Cyprien Sarrazin.

U ukupnom poretku Svjetskog kupa vodi Kristoffersen sa 445 bodova, drugi je Hirscher sa 434 boda, a treći je Norvežanin Aksel Lund Svindal sa 374 boda. Zubčić je na 37. mjestu sa 72 boda.

U poretku veleslaloma vodi Hirscher sa 320 bodova ispred Kristoffersena sa 285 bodova, a teći je Olsson sa 198 bodova. Zubčić drži 14. poziciju sa 72 boda.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener