Obavijesti

Sport

Komentari 54

Zvezda i Partizan stoje na putu našim klubovima do Europe...

Zvezda i Partizan stoje na putu našim klubovima do Europe...
4

Trenutna situacija govori da prvaci Hrvatske u playoffu LP neće imati status nositelja, pa bi u slučaju da do te faze doguraju, mogli igrati protiv Olympiacosa, Celtica ili RBS-a

VIDEO

Osvajanjem Kupa Hrvatske, Dinamo je oduzeo Slaven Belupu priliku da od ljeta nastupi u kvalifikacijama za Europsku ligu. Četvrtoplasirana Lokomotiva tako će krenuti od prvog pretkola uz status nositelja gdje ne bi trebali imati problema. U drugom, status nositelja je upitan, pa bi se moglo dogoditi da ih čeka protivnik poput grčkog PAOK-a koji ih je tada i eliminirao.

Mogući balkanski okršaji: Partizan - Hajduk, Rijeka - Sloboda, Zvezda - Rijeka...

Hajduk počinje iz drugog pretkola, dok Rijeka iz trećeg. Prošle su sezone 'bili' u prvom pretkolu izbacili estonski Sillamäe Kalev, a u drugom i trećem nadjačali su slovenski Koper i norveški Strømsgodset. Splićani bi mogli, ukoliko prođu drugo pretkolo i u trećem biti nositelji, a tu se kao najzahtjevniji protivnici izdvajaju Grasshopers, Dinamo Bukurešt, Utrecht, Mlada Bolesav i Slovan Bratislava. 

Rijeka je prošlog ljeta izbačena od škotskog Aberdeena u drugom pretkolu, a njihov novi susret moguć je ponovo. Dila Gori, Levski Sofia, Čukarički, Sloboda Tuzla/Radnik Bijeljina i Široki Brijeg na papiru su najteži protivnici koje riječki klub može izvući u fazi trećeg pretkola.

Viceprvaci Hrvatske imaju dobre šanse ostati nositelji sve do kraja kvalifikacija, čak i u playoffu, dok bi Hajduku trebalo malo čudo da im se to dogodi. Ukoliko Crvena Zvezda ispadne u kvalifikacijama za Ligu prvaka, mogla bi se susresti s Rijekom u posljednoj fazi razigravanja. Isto vrijedi i za rumunjsku Astru, a u igri su još i imena poput Rostova, AEK-a, Astane i Qarabaga.

Slovan Liberec bio je bolji od Hajduka u prošlosezonskom playoffu Eurolige, dok bi im ove sezone potencijalni protivnici u istoj fazi mogli biti Alkmaar, PAOK, Panathinaikos, Gent, Genk, Sion i Rapid. Zanimljivo, moguća je repriza duela sa Česima, dok je moguć i okršaj protiv Partizana koji ima status nositelja.

Olympiacos i Celtic najteže prepreke Dinamu do Lige prvaka

Zagrebački Dinamo kreće iz drugog pretkola kvalifikacija za Ligu prvaka gdje je nositelj. Tu ih čekaju protivnici poput Zrinjskog, Žalgirisa i Olimpije. Ukoliko svladaju tu prepreku, u trećem su također nositelji, a tu bi moglo doći do ogleda protiv beogradske Crvene Zvezde. Rosenborg i Astra svakako se svrstavaju u grupu neugodnih suparnika, a Skenderbeu, FH, TNS i Dinamo Tbilisi imena su koja u taboru 'modrih' puno više priželjkuju.

Trenutna situacija govori da prvaci Hrvatske u playoffu Lige prvaka neće imati status nositelja, pa bi u slučaju da do te faze doguraju, mogli razigravati protiv Olympiacosa, Celtica ili Red Bull Salzburga. Plzen i APOEL ne djeluju atraktivno kao prethodno tri navedena kluba, međutim, oni su također nositelji u razigravanju i potencijalna prepreka Dinamu. 

Ždrijeb prvog i drugog pretkola je 20. lipnja, dok će Dinamo svoju prvu utakmicu u Europi igrati 12. ili 13. srpnja.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 54

VIDEO

HNL transferi: Zvijezdu Hajduka žele tri kluba iz Premijer lige! Emreli je na izlaznim vratima
PRATITE UŽIVO

HNL transferi: Zvijezdu Hajduka žele tri kluba iz Premijer lige! Emreli je na izlaznim vratima

Prijelazni rok u HNL-u počinje 26. lipnja i traje do 5. rujna. Dok neki već znaju gdje će nastaviti karijeru, mnogi će tek odabrati novi klub. O svemu što se tiče prijelaznog roka u HNL-u, moći ćete čitati ovdje

Hrvatski rukometaši doznali protivnike na Svjetskom prvenstvu! Izbjegli  Francuze
EVO TKO NAS ČEKA

Hrvatski rukometaši doznali protivnike na Svjetskom prvenstvu! Izbjegli Francuze

Egipat nas je porazio prije dvije godine, a Argentina je tradicionalno mučila naše rukometaše. Iz posljednjeg pota smo mogli proći bolje. Čeka nas Bahrein koji puno ulaže u rukomet i prava je prijetnja
Ovi igrači u HNL-u ostaju bez ugovora: Najplaćeniji 'modri', bivši 'vatreni', Hajdukov talent
BIT ĆE PROMETNO

Ovi igrači u HNL-u ostaju bez ugovora: Najplaćeniji 'modri', bivši 'vatreni', Hajdukov talent

Čak šestorica igrača mogu bez odštete napustiti Opus Arenu, ali bit će tu još prelazaka i iz ostalih klubova HNL-a. Što se tiče prve trojke, tu su imena poput Josipa Drmića, Dine Mikanovića i Mateja Mitrovića