Obavijesti

Sport

Komentari 10

Zvijezde i rivali su, ali mrze se: Dajte, maknite mi ga s očiju

Zvijezde i rivali su, ali mrze se: Dajte, maknite mi ga s očiju
6

Sampras je nedavno odbio odigrati meč protiv Agassija jer ga je nazvao škrcem. Senna je cijenio i mrzio Prosta, Pele ne voli Maradonu, Karpov blati Kasparova...

VIDEO

Agassi i ja nismo neki prijatelji. Nećemo otići zajedno na večeru ili u kino. Ali naši odnosi prilično su korektni, komentirao je Pete Sampras prije godinu dana “prijateljstvo” s velikim rivalom.

Poslije 12 mjeseci u južnoj hemisferi odnosi između bivših teniskih asova daleko su od idiličnih. Dapače, nikad lošiji.

- Ne želim ga vidjeti - rekao je Pistol Pete organizatoru ekshibicije u Buenos Airesu.

Doputovali su i otputovali posebnim linijama, smješteni su na različitim katovima hotela. A iako je za to plaćen, Pete je odbio igrati protiv Agassija, pa mu je organizator u posljednji trenutak sredio meč s Mardyjem Fishem. Gledatelji su pobjesnili.

- Pete je napomenuo organizatoru da nikako ne želi sresti Agassija. Čak je inzistirao da u različito vrijeme doručkuju - otkrio je čovjek iz Samprasova tabora.

Prije dvije godine Agassi je objavio autobiografiju. U njoj je otkrio da se, dok je bio na Touru, drogirao, da je puštao mečeve, da je mrzio Beckera, ali i da je Pete Sampras škrtac:

“Napojnice su mu oko dolara”, napisao je u knjizi “Open”.

Ayrton Senna i Alain Prost, dva diva Formule 1, nisu se podnosili, Isiah Thomas otvoreno je govorio protiv Michaela Jordana, Karpov je Kasparova čak prozvao državnim neprijateljem...

Oni su bili zvijezde, ali i najveći rivali i ‘neprijatelji’ u povijesti sporta

Prost se zabio u mnogo bržeg Sennu

Najveće rivalstvo Formule 1 kulminiralo je 1988. godine. U Portugalu se Alain Prost zabio u osjetno bržeg Ayrtona Sennu. Godinu dana poslije na istoj stazi Senna je Prostu uzvratio istom mjerom. Rat je, osim na stazi, nastavljen u medijima.

Karpov: Kasparove, tebe treba zatvoriti!

Gari Kasparov i Anatolij Karpov godinama su dominirali u šahu. Iz iste države, a tako različiti. Karpov uvijek uz komuniste, danas uz Putina, Kasparov vječito na strani oporbe. 

- Tebe treba zatvoriti - rekao je Karpov najvećem suparniku.

Pele: Maradona je vrlo loš čovjek

Maradona? Bio je sjajan nogometaš, ali nitko nije kao Pele. Niti blizu, komentirao je jedanput brazilski velikan:

- Maradona je loš čovjek i on nikako ne može biti uzor mladim nogometašima. S obzirom na to što je radio, dobro da je i živ.

Joe Frazier agitirao protiv Muhammada

Najveće rivalstvo profesionalnog boksa bilo je između Joea Fraziera i Muhammada Alija. Muhammad je odbio otići ratovati u Vijetnam, zbog toga mu je prijetio i zatvor, a Joe Frazier često ga je zbog toga prozivao u američkim medijima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu

Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'Radio je svoj  posao'
NEPOTREBNA SCENA

Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'Radio je svoj posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina
VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga
SAŽETAK ISTRA - SLAVEN

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga

PULA - Nogometaši Istre 1961 pobijedili su Slaven Belupo 3-0 u Puli u utakmici 32. kola HNL-a. Puljani su poveli u šestoj minuti golom Eliasa Fileta iz penala. Emmanuel Ekong u 15. minuti zabio je možda i najbolji gol u HNL-u ove sezone nezaustavljim projektilom s barem 25 metara daljine. A za konačnih 3-0 lopta se odbila od golmana Slavena Ivana Sušaka.