Obavijesti

Sport

Komentari 102

Zvijezde 'otkazuju' poslodavcu jer misle da su veće od klubova

Zvijezde 'otkazuju' poslodavcu jer misle da su veće od klubova
1

OTKAZI KLUBOVIMA Dembele nije htio trenirati u Borussiji dok ga nisu pustili u Barcelonu. Sanchez je zadnjih mjeseci mislima bio na 'sto' mjesta osim u Arsenalu, a čini se da će tim putem i Mahrez iz Leicestera...

VIDEO

Već je postalo standardno da profesionalni nogometaši otkazuju poslušnost svojim poslodavcima ukoliko im nešto nije po volji. 

Najskuplji primjer je Ousmane Dembele iz Borussije Dortmund koji je krajem prošlog ljeta izbjegavao treninge i klupske obveze jer ga klub nije htio pustiti u Barcelonu.

Na kraju su se klubovi dogovorili pa je mladi Francuz za 105 milijuna eura preselio u Španjolsku... Prije toga je 'zagadio' svakodnevicu na sjeveru Njemačke svojim neprofesionalnim ponašanjem.

Sličnim je putem, čini se, krenuo i Leicesterov Riyad Mahrez. Zadnjeg dana prijelaznog roka Manchester City dogovorio je s njim uvjete suradnje, međutim, zapelo je između klubova. 

'Lisice' su tražile 'paket' od 100 milijuna eura u kojem bi dobili novac i jednog igrača iz trenutnog lidera Premiershipa. 'Citizeni' nisu pristali na tu ideju, ponudili su 68 milijuna eura u gotovini, Leicester je odbio pa je posao skroz propao.

I to je razljutilo Alžirca koji se jutros nije pojavio na treningu Leicestera.

Zamislite samo jednog radnika u skladištu koji je nezadovoljan uvjetima na poslu i jedno jutro odluči zbog revolta ne otići na posao... Povišicu sigurno dobio ne bi od šefa.

Sada je na menadžeru Claudeu Puelu i klupskim gazdama odluka što s ponajboljim igračem. Mogu ga novčano kazniti što mu neće previše značiti, mogu ga prebaciti na tribine, a mogu i sve gurnuti pod tepih...

Mahrez je, poput Dimitrija Payeta u West Hamu početkom 2017., vidno nesretan i svim silama želi otići. Klub mu ne želi tako lako popustiti i on počinje stvarati probleme. 

VIDEO

Baš je o toj temi razgovarao Slaven Bilić na Sky Sportsu prije nekoliko dana. Osvrnuo se na situaciju oko Dimitrija Payeta koji je poslije sjajne prve sezone u West Hamu u drugoj bio potpuno demotiviran što je na kraju utjecalo na loš plasman kluba na kraju sezone.

- Takvo što narušava atmosferu. Kad igrači dolaze k meni i pitaju što se događa jer su vidjeli nešto u novinama, teško je... Morao sam reagirati, razgovarati s upravom i povući liniju! To je bila specifična situacija, Dimi je osjetio priliku za odlazak i zbog svojih godina je odlučio otići doma - opisao je Slaven situaciju pa nastavio:

- Imate tek nekoliko klubova koji su veći od igrača. To je recimo Juventus. Niti jedan njihov igrač nije veći od kluba. Takav je i Manchester United... Ali klubovi u tranziciji, klubovi koji nisu toliko veliki, njihovi igrači nakon što postanu dobri, postaju veći od kluba. Danas menadžeri igrača diktiraju klubovima, imate po pet, šest igrača koji su pod jednim agentom i oni su povezani - objasnio je bivši hrvatski izbornik.

Slavenove opservacije oduševile su Engleze jer smatraju da je pogodio u bit problema, a iz sezone u sezonu pojavljuje se sve više igrača koji, iako su vezani bogatim ugovorima za svoje klubove, čine sve da situaciju okrenu isključivo u svoju korist.

Mučno je bilo gledati i patnju Čileanca Alexisa Sancheza u Arsenalu prethodnih mjeseci. Igrao je za Arsenal, ali mislima je bio skroz izvan igre.

Nisu to bile one prave partije igrača neosporne svjetske klase, lutao je od jednog do drugog Manchestera sanjajući borbu za trofeje jer sa 'topnicima' osjeća kako je dosegnuo limit.

I tu igrači imaju jake argumente jer kad dosegnu maksimum u trenutnim sredinama, požele više. Šampionske ambicije. Želja postane toliko jaka da se ne biraju sredstva... Pa makar to bilo krajnje neprofesionalno i nezahvalno prema 'poslodavcu' koji ga uredno i bogato plaća.

Klub ga je morao pustiti u redove 'crvenih vragova', a igrači Arsenala su poslije njegovog odlaska izjavljivali po medijima kako je sada kohezija među njima daleko bolja jer ju nema tko narušavati iz dana u dan. 
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 102
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao