Obavijesti

Sport

Komentari 20

Zvijezde SP-a: 'Tihi ubojica' iz Francuske ili topnik iz Danske

Zvijezde SP-a: 'Tihi ubojica' iz Francuske ili topnik iz Danske
4

Teško je izdvojiti najveće zvijezde Svjetskog prvenstva u Španjolskoj, ali mi smo se odlučili za topnike Narcissea, Hansena i mlađeg Lijewskog te pivota Aginagaldea

VIDEO

Iako je Svjetsko prvenstvo u Španjolskoj početak novog olimpijskog ciklusa, velikih iznenađenja na reprezentativnim popisima nije bilo (osim kod Slavka Goluže), pa bi na ovom SP-u trebali gledati sve najbolje što rukomet ovog trenutka može ponuditi. 

Ipak dva velika imena sa svojim reprezentacijama nisu uspjela izboriti vizu za Španjolsku. Riječ je o Čehu Filipu Jichi i Šveđaninu Kim Anderssonu, čije su reprezentacije zaustavljene u kvalifikacijama.

Na Svjetskom prvenstvu igrat će puno odličnih igrača, ali mi smo iz svake skupine izdvojili po jednog igrača, koji je svojim igrama u ovoj godini definitivno zaslužio biti tu. Treba naglasiti kako su čak trojica (Daniel Narcisse, Mikkel Hanssen i Julen Aguinagalde) u IHF-ovom izboru za najboljeg igrača svijeta u 2012. godini. Četvrti u tom društvu mušketira je poljski bombader Krzysztof Lijewski.

Skupina A: 'Tihi ubojica' iz Francuske

Francuska je najbolja reprezentacija svijeta i iako bi mnogi u prvi plan izdvojili Nikolu Karabatića ili Thierryja Omeyera, ove sezone svojim igrama u drugi plan bacio ih je 33-godišnji Daniel Narcisse. Godinama jedan od najboljih igrača 'tricolora', ove je sezone pomogao Kielu u pohodu na trostruku krunu (prvenstvo, kup i Liga prvaka), a s reprezentacijom je osvojio Olimpijske igre.

Narcisse nije nastupao za Francuze na posljednjem Svjetskom prvenstvu (Švedska 2011.) i u Španjolskoj će loviti svoj treći naslov najboljeg na svijetu.

Skupina B: Danski 'topnik' želi na svjetski vrh

Iza 25-godišnjeg Danca Mikkela Hansena odlična je godina, koja nije mogla bolje početi. U siječnju 2012. s reprezentacijom je osvojio naslov europskog prvaka. Na Olimpijskim igrama u Londonu Danci ipak nisu bili tako uspješni, ispali su u četvrtfinalu.

Uspjeh je ostvario i na klupskom planu gdje je sa AG Kopenhagenom osvojio dansko prvenstvo i igrao na Final Fouru Lige prvaka. Nažalost, zbog financijskih problema njegov se klub ugasio, ali Hansen nije dugo čekao novog poslodavca. Potpisao je ugovor s bogatim PSG-om, koji je trenutaćno vodeća momčad francuskog prvenstva.

Skupina C: Lijewski glavna uzdanica Poljaka

Mlađi brat Lijewski, Krzysztof, bit će glavna uzdanica Poljaka u pohodu na što bolji rezultat, nakon dva razočaravajuća rezultata na SP-u u Švedskoj (8. mjesto) i na EP-u u Srbiji (9. mjesto).

Lijewski je ovo ljeto nakon devet sezona odlučio napustiti Bundesligu i priključiti se bogatom projektu Kielcea u svojoj domovini. Iza sebe ima vrlo dobru sezonu i njegove bombe s devet metara bit će problem za sve golmane na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj. Može li s Poljskom ponoviti rezultate sa SP-a 2007. i 2009. tek treba vidjeti.

Skupina D: Aguinagalde će biti najveća opasnost i Hrvatskoj

Iako smo se iz skupine D mogli odlučiti i za nekog igrača hrvatske reprezentacije, odlučili smo se za pivota Španjolske Julena Aguinagaldea, kojem je priznanje dao i IHF, kandidiravši ga za igrača 2012. godine.

Ovaj 30-godišnji igrač Atletico Madrida definitivno je najbolji ofenzivni pivot 2012. godine, iako se ne može pohvaliti osvajanjem trofeja. Ipak, Aginagalde je na Olimpijskim igrama u Londonu izabran u idealnu momčad prvenstva.

Španjolska je kao domaćin Svjetskog prvenstva jedan od velikih favorita za zlato, a upravo Aginagalde bit će jedna od glavnih uzdanica 'furije'.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'