Obavijesti

Sport

Komentari 131

Zvižduci na Poljudu: Interovci nanijeli 'bilima' 3. poraz u nizu

Zvižduci na Poljudu: Interovci nanijeli 'bilima' 3. poraz u nizu
1

Inter iz Zaprešića produžio je neugodnu seriju Hajduka na tri poraza u MAXtv Prvoj ligi pobijedivši "bile" na oproštaju od Poljuda 2-0 golovima Ilije Nestorovskog. Zvižduci su bili neizbježni

VIDEO

Zaprešićki Inter u 17. kolu ovosezonske MAXtv Prve lige glatko je izgubio na Poljudu 4-0, ali naplatio je sve "bilima" i u pretposljednjem kolu prvenstva pobijedio Hajduk 2-0 golovima najboljeg strijelca kluba i cijele lige, Ilije Nestorovskog.

Mreže su u Splitu mirovale sve do 30. minute kad je Ukrajinac Maksim Bilji u šesnaestercu Hajduka srušio Tomislava Mazalovića, a sudac Igor Križarić iz Čakovca pokazao na penal. Nestorovski ga je sigurno realizirao.

Stvari su od loših za momčad Damira Burića postale još gore samo dvije minute nakon primljenog gola jer je drugi nesmotreni faul na utakmici napravio Lorenco Šimić, pa Križarić nije imao izbora nego ga prijevremeno poslati u svlačionicu.

Hajduk nije djelovao osobito motivirano da preokrene rezultat i izbjegne poraz, u nastavku je tek Ivan Mastelić namučio Ivana Čovića u dva navrata, u 69. i 87. minuti. A neposredno nakon druge navedene šanse Inter je došao do drugog gola.

Njegov suigrač Ivan Čeliković nekoliko minuta ranije pogodio je stativu iz slobodnjaka, no Nestorovski je u 88. minuti bio nemilosrdan po Lovru Kalinića kad je sam povukao loptu polovicu terena u kontranapadu i mirno postavio konačnih 2-0.

Makedonskom je napadaču to bio 22. gol u sezoni, čime je za šest golova pobjegao sunarodnjaku Muzaferu Ejupiju iz Slaven Belupa na prvenstvenoj ljestvici strijelaca. Slijedi Slovenac Roman Bezjak iz Rijeke s 13, a prvi Hrvat tek je Franko Andrijašević iz Lokomotive s 12 golova.

Devetim porazom u prvenstvu za Hajduk se rezultatski ništa nije promijenilo jer je od ranije već poznato kako će sezonu okončati na trećem mjestu, dok je Inter četvrtom pobjedom na Poljudu, prvom nakon četiri i pol godine, zadržao šansu da završi na petom mjestu jer je u ranijem nedjeljnom susretu Split remizirao bez golova na gostovanju kod Istre 1961.

U posljednjem kolu 13. svibnja Inter dočekuje Osijek, a Hajduk će dan poslije neugodnu seriju od tri poraza u nizu pokušati prekinuti kod otpisanog Zagreba u Kranjčevićevoj.

MAXtv Prva liga, 35. kolo:

  • Hajduk - Inter-Zaprešić 0-2 (Nestorovski 31' (pen.), 88')
Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 131
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...