Obavijesti

Riješite se neugodnih pojava - prhuti i svrbeža vlasišta

Riješite se neugodnih pojava - prhuti i svrbeža vlasišta
1

Prhut se ne smije ignorirati. Nemar tijekom najranijih simptoma dovest će do nakupljanja sve većeg broja ljuski, što može izazvati jači svrbež, pojavu sitnih ranica na površini kože i infekciju

Svrbež vlasišta, pojava prhuti, ljuskanje kože vlasišta i crvenilo vlasišta vrlo su neugodna pojava. Dolaskom hladnijih dana simptomi suhe prhuti se pojačavaju, a osim nelagode zbog same pojave prhuti, prisutna je i nelagoda zbog prhuti na odjeći, pa osobe nerado nose tamnu odjeću. Prhut se nikako ne smije ignorirati, jer će nemar tijekom najranijih simptoma dovesti do nakupljanja sve većeg broja ljuski, što može izazvati jači svrbež, pojavu sitnih ranica na površini kože i infekciju.

Prhut može biti suha i masna. Suha prhut  je čest problem vlasišta koji se očituje u vidu malih, laganih, sivo-bijelih ljusaka, praćenih svrbežom vlasišta. Masna je prhut pak povezana  s povećanom proizvodnjom loja na koži vlasišta. Koža vlasišta je masna, kosa je teška i izgleda masno. Ljuske prhuti su veće, žućkaste i prianjaju uz vlasište. Uz njih se često javlja svrbež, a katkad i crvenilo. U terapiji se koriste šamponi koji sadrže tvari za usporavanje ljuštenja rožnatog sloja vlasišta, a ujedno sadrže i salicilnu kiselinu za brzo uklanjanje tvrdokornih ljusaka.

Ključna je pravilna njega

S obzirom na to da na pojavu prhuti utječe više činitelja (tip kože, hormoni, stres...), problema se teško riješiti preko noći, no simptomi se potpuno mogu ukloniti pravilnim odabirom preparata za njegu vlasišta sklonog prhuti. Stoga je za osobe koje muči prhut dobra vijest da postoje tretmani koji su učinkoviti u liječenju i u terapiji održavanja vlasišta.  U većini slučajeva poboljšanje se osjeti već nakon dva tjedna, no uobičajeno je da se terapija provodi barem četiri do šest tjedana. S obzirom na to da simptome prhuti pogoršava gljiva Pytirosporum ovale, u terapiji se koriste šamponi koji sadrže i antimikotik (ketokonazol) i pripravke koji su uobičajeni za uklanjanje prhuti, najčešće katran i cink pirition. Kombinacija tih pripravaka smanjuje razmnožavanje uzročnika i lučenje loja te djeluje protuupalno. Način i učestalost upotrebe ovih pripravaka razlikuju se i ovise o stupnju izraženosti problema.

Kako koristiti šampon

Nakon što ste prema svom tipu kose i problemu odabrali najbolji šampon, važno je znati primijeniti ga pravilno. Dok se vlasište šamponira, šampon valja nježno umasirati u vlasište jagodicama prstiju, što će pomoći u uklanjanju nakupina ljuski, i nakon toga ga ostaviti da odstoji tri minute. Radi boljeg djelovanja šampona, neki dermatolozi savjetuju da se na mokru kosu stavi kapa za plivanje, ostavi sat vremena, a nakon toga kosa ispere.

Što odabrati za njegu

Selen DS (selenov disulfid), snažni prirodni aktivni sastojak kojeg su dermatolozi klinički priznali zbog njegove učinkovitosti, hvata se za prhut i uklanja čak i onu najuporniju.

Cohesyl™ djeluje poput cementa koji drži stanice vlasišta zajedno i tako sprečava prhut. Vlasištu se vraća zdravlje: prhut je uklonjena, ljuštenje regulirano.

-djeluje na upornu prhut već nakon prvog nanošenja

-antirecidivno djelovanje do 6 tjedana nakon tretmana

- svrbež smanjen već nakon prve primjene

U DERCOS asortimanu možete pronaći šampone za suhu i masnu prhut, te šampon za osjetljivo vlasište bez sulfata.

ZA PROBLEM SUHE PRHUTI:

DERCOS šampon za suhu prhut odličan je izbor za muškarce i žene koji se žele riješiti prhuti i svrbeža. Ima dvostruko djelovanje na prhut i  protiv njenog vraćanja.

ZA PROBLEM MASNE PRHUTI:

DERCOS šampon za masnu  prhut: Za muškarce i žene s masnom kosom koji se žele riješiti prhuti i svrbeža.  Djeluje na postojeću prhut i sprječava njeno vraćanje.

ZA OSJETLJIVO VLASIŠTE:

DERCOS šampon protiv prhuti za osjetljivo vlasište bez sulfata: Za muškarce i žene s prhuti i osjetljivim vlasištem. Dvostruko djelovanje na prhut i osjećaj neugode vlasišta.

Besplatna stručna analiza vlasišta

Muči li vas problem s vlasištem i ne znate što učiniti najbolje je napraviti stručnu analizu vlasišta. Tijekom listopada i studenog u ljekarnama možete obaviti besplatne dijagnostičke analize vlasišta, a osim toga možete ostvariti i 20% popusta na cijeli Vichy Dercos asortiman!

Više na http://www.vichy-portal.com/0/dercos/neogenic/hr/dijagnoza-vlasista

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je
Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.