Obavijesti

Studiraj međunarodno poslovanje na RIT Croatia

Studiraj međunarodno poslovanje na RIT Croatia
2

Raspisan je natječaj RIT Croatia za dodjelu stipendija za upise u akademsku godinu 2014./2015. Prijave se zaprimaju do 15. veljače, a rezultati će biti objavljeni 15. ožujka 2014.

Četverogodišnji preddiplomski stručni studij Međunarodnog poslovanja koji se izvodi na RIT Croatia (Rochester Institute of Technology Croatia) u Zagrebu studentima osigurava izvrsno poznavanje i razumijevanje ekonomije i međunarodnoga strateškog menadžmenta, s fokusom na marketing i financije.

Nastavni plan i program četverogodišnjega stručnog preddiplomskog studija Međunarodnog poslovanja u potpunosti su usklađeni sa studijskim programom International Business naše matične institucije Rochester Institute of Technology u Rochesteru, New York. Nastava se izvodi na engleskom jeziku, a predavači su američki i europski profesori s bogatim međunarodnim predavačkim i profesionalnim iskustvom. Studij kroz teorijska znanja i stručnu praksu studente priprema za suočavanje s poslovnom kompleksnošću i rješavanje problema na dinamičnome globalnom tržištu.

Osim vještina poslovnog upravljanja, poput strateškog planiranja, vođenja timova, upravljanja vremenom i unaprjeđivanja organizacijskih vještina, studenti tijekom studija razvijaju komunikacijske i prezentacijske vještine, stječu samopouzdanje i uvjerljivost pri javnim nastupima, uče tečno komunicirati na poslovnom engleskom jeziku, samostalno rješavati probleme te inovativno, konstruktivno i kreativno razmišljati.

Po uspješnom završetku studija naši studenti stječu dvije diplome: međunarodno priznatu američku diplomu jednog od vodećih američkih sveučilišta Rochester Institute of Technology, te hrvatsku diplomu koju dodjeljuje RIT Croatia. Iskustva su pokazala da američka diploma našim diplomantima donosi dodatne mogućnosti povećavajući im šanse da pronađu dobar posao na tržištima diljem Europske unije i svijeta.

FOND STIPENDIJA VEĆI OD 2,5 MILIJUNA KUNA! PRIJAVI SE ODMAH! 

Raspisan je natječaj RIT Croatia za dodjelu stipendija za upise u akademsku godinu 2014./2015. Fond iznosi više od 2,5 milijuna kuna, a prijaviti se mogu svi učenici četvrtih razreda srednjih škola, kandidati koji su već upisani na neku drugu visokoobrazovnu instituciju i kandidati koji su prijašnjih godina završili srednjoškolsko obrazovanje. Prijave se zaprimaju do 15. veljače, a rezultati će biti objavljeni 15. ožujka 2014. Prijavite se na vrijeme putem OBRASCA ZA PRIJAVU  Za više informacija obratite se Odjelu za upise na email: admissions@croatia.rit.edu - tel: + 385 (0) 1 643 9100 / + 385 (0) 20 433 000 ili posjetite link STIPENDIJE.

Marija Lončarević, studentica je RIT Croatia (Rochester Institute of Technology Croatia) u Zagrebu, na smjeru Međunarodno poslovanje: 'RIT Croatia visokoobrazovna je institucija koju sam s velikim zanimanjem godinama pratila. Kad se studij otvorio i u Zagrebu, davno donesenu odluku o upisu mogla sam i realizirati. Mogućnosti koje mi ovaj fakultet pruža od velike su pomoći za moje daljnje uspjehe. Ideja o studiranju na engleskom jeziku, pogotovo u vrijeme pristupanja Hrvatske Europskoj uniji, činila mi se odličnom, tako da u potpunosti opravdava i ulaganje koje, kada je obrazovanje u pitanju, nikada ne bi trebalo biti upitno. Studij je ispunio, čak i nadmašio, moja očekivanja. Program je opširan i zahtjevan. No, uz dobru organizaciju ostane mi i dovoljno slobodnog vremena. Profesori pružaju veliku pomoć i podršku te su dostupni za sva naša dodatna pitanja. Naravno, velika prednost su dvije diplome, hrvatska i američka, koje stječemo po završetku studija. Budućim kolegama najiskrenije preporučam ovaj studij jer je ipak, kada se sve zbroji i oduzme, jako vrijedna ulaznica na domaće, europsko i svjetsko tržište međunarodnog poslovanja.'

RIT CROATIA (PRETHODNO ACMT) S TRADICIJOM OD 16 GODINA

RIT Croatia, prethodno pod nazivom Američka visoka škola za management i tehnologiju (ACMT) osnovana je 1997. godine u Dubrovniku kao plod suradnje američkog sveučilišta Rochester Institute of Technology (RIT) i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske koje je u to vrijeme iniciralo osnivanje privatnih institucija visokog obrazovanja. Danas se RIT Croatia nalazi na dvije lokacije, u Dubrovniku i Zagrebu, i ima više od 550 studenata. 

Na studiju se izvode tri preddiplomska stručna studija: Menadžment u turizmu, hotelijerstvu i uslužnim djelatnostima (Service Management), Međunarodno poslovanje i Informacijske tehnologije te Master of Science studij Service Leadership and Innovation. Nastava se izvodi na engleskom jeziku, po suvremenim američkim programima, a mnogi predavači američki su profesori s iskustvom života i rada u SAD-u, dok kvalitetu studija potvrđuju brojne međunarodne akreditacije.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Možete li prepoznati koja žena na fotografiji upravo ima infarkt
PRIPAZITE NA OVE ZNAKOVE

Možete li prepoznati koja žena na fotografiji upravo ima infarkt

Svi simptomi srčanog udara Linde Johns, američke književnice, su oni koji bi mogli biti - i često jesu, odbačeni od strane zdravstvenih djelatnika, a kamoli ljudi koji ih imaju

Najveći skandal u 'Milijunašu': Osvojio je milijun varajući sa ženom, pogledajte taj trenutak
VIDEO

Najveći skandal u 'Milijunašu': Osvojio je milijun varajući sa ženom, pogledajte taj trenutak

Britanac Charles Ingram (59) je u rujnu 2001. točno odgovorio na finalno pitanje kviza, ali na kraju nije dobio ništa jer se pokazalo da je varao pred očima publike, voditelja i gledatelja
Mnogi griješe u oporuci: Ovo su dvije stvari koje nikada ne biste trebali uvrstiti u taj dokument
EVO NA ŠTO PRIPAZITI!

Mnogi griješe u oporuci: Ovo su dvije stvari koje nikada ne biste trebali uvrstiti u taj dokument

Kako biste bili sigurni da će se vaša volja provesti na način na koji želite, sastanite se s profesionalcem kako biste stvorili oporuku koja će biti od koristi vama i vašim najmilijima bez ikakvih zabluda i iznenađenja