Obavijesti

News

Komentari 238

Nora stigla u SAD: 'Nećemo u bolnicu, doktori više ne rade'

Nora stigla u SAD: 'Nećemo u bolnicu, doktori više ne rade'
6

Nora je stabilno, dobro je podnijela put, sve je prošlo dobro. Ne idemo u bolnicu jer nas tamo nitko nije želio pričekati niti najaviti, istaknula je Norina majka Đana

VIDEO

Nora je avionom u četvrtak nešto iza 22 sata po našem vremenu stigla u Philadelphiju. U Dječjoj bolnici bijesni su jer ih uznemiravaju hrvatski novinari. Istaknuli su kako su iznenađeni nerazumijevanjem hrvatskih novinara i dijela javnosti koji ih "uporno pitaju pitanja na koja nemamo odgovor". 

- Nora je stabilno, dobro je podnijela dugi put, sve je prošlo dobro. Ne idemo u bolnicu jer nas tamo nitko nije želio pričekati niti najaviti. Prenoćit ćemo u hotelu blizu bolnice. Uputili su nas u hitnu ali nismo tamo željeli ići da Nora ne pokupi neku infekciju. Glavno da je ona dobro. Ujutro će sve biti jasnije - rekla je za Večernji list Norina majka Đana. Istaknula je kako takvo zanemarivanje i nesusretljivost nisu očekivali ni u najgorem scenariju.

- Danima u Philadelphiju šaljem poruke i dopisujem se s njima, znaju doktori da dolazimo, zna koordinatorica. Kad smo tražili prijevoz rekli su da se snađemo s javnim prijevozom. Noru mogu primiti tek sutra jer nakon 16 sati doktori više ne rade. Šokirana sam, a sve ovo masno plaćamo - kazala je Đana. Obitelj Šitum će prvu noć u Philadelphiji provesti u hotelu Hilton. 

Liječnici: Napravit ćemo sve što možemo

Rachel Salis-Silverman iz službe za odnose s javnošću dječje bolnice u Philadelphiji za Večernji list je komentirala liječenje Nore Šitum. 

- Ništa unaprijed ne možemo komentirati o liječenju Nore Šitum dok ne obavimo preglede u našoj bolnici. Po pravilima bolnice u javnost se ne iznose ni troškovi liječenja koje je kompleksno i zahtjevno. Napravit ćemo sve što možemo kako bismo pomogli Nori jer spasili smo brojne dječje živote - kazala je Rachel. Tim vrhunskih onkologa bolnice koja je proglašena najboljom dječjom zdravstvenom ustanovom u Americi analizira slučaj Nore Šitum, a liječnici nisu odgovorni za cijenu liječenja, koje će potrajati najmanje dvije godine. 

Smještaj, njega u bolnici, dijagnostika te brojne analize u bolnici skupi su i često nepredvidivi, a eksperimentalne terapije kakvu će primati Nora, mogu biti i besplatne. Tim pedijatrijskih stručnjaka predvođen doktorom Richardom Aplencom brinut će o Nori.

- Volim timski raditi s kolegama, medicinskim sestrama i socijalnim radnicima koji osiguravaju cjelovit pristup skrbi za pacijenta. Obitelji od svojih liječnika očekuju iskrenost pa s njima komuniciram jasno i precizno da bi potpuno razumjeli zdravstveno stanje svog djeteta, potencijale i rizike liječenja - rekao je doktor Aplenc.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 238
VIDEO

Pogledajte kakvo nevrijeme stiže u Hrvatsku: Na snazi je meteoalarm za cijelu zemlju
BUDITE NA OPREZU

Pogledajte kakvo nevrijeme stiže u Hrvatsku: Na snazi je meteoalarm za cijelu zemlju

DHMZ je izdao meteoalarm za cijelu zemlju, a onaj koji označava opasno vrijeme na snazi je za zagrebačku i karlovačku regiju

Teška nesreća kod Baške Vode: Sletjeli s ceste autom, poginuo mladić. Još dvoje je ozlijeđenih
ZATVORILI CESTU ZA PROMET

Teška nesreća kod Baške Vode: Sletjeli s ceste autom, poginuo mladić. Još dvoje je ozlijeđenih

Na mjestu nesreće je uz policiju stigla i Hitna pomoć te vatrogasci
FOTO Pogledajte luksuznu vilu novog ministra turizma. Zaradio 59.000 eura od iznajmljivanja
ODSJEDNI KOD MINISTRA

FOTO Pogledajte luksuznu vilu novog ministra turizma. Zaradio 59.000 eura od iznajmljivanja

Prema podacima iz imovinske kartice koju je zadnji put mijenjao u veljači ove godine, ministar godišnje od najma ove vile zaradi 59.000 eura. Vila je već bukirana za cijelu sezonu sve do početka listopada