Obavijesti

News

Komentari 98

Roditelji bi mogli u zatvor na 3 godine zbog napuštanja curice

Roditelji bi mogli u zatvor na 3 godine zbog napuštanja curice
1

Kad se i ako se roditelji jave, curicu, za koju nitko nije pitao mjesec dana, teško će dobiti natrag. Može se očekivati da će protiv njih biti podignuta i kaznena prijava

VIDEO

Centru za socijalnu skrb u petak do 17 sati nije se javio nitko iz obitelji trogodišnje djevojčice nađene u Velikoj Gorici, potvrđeno nam je u Ministarstvu socijalne skrbi.

Kad se i ako se roditelji jave nadležnima, malenu, za koju nitko nije pitao mjesec dana, teško će dobiti natrag . Može se očekivati da će protiv roditelja biti podignuta i kaznena prijava. Prema Kaznenom zakonu, za roditelja, posvojitelja ili skrbnika koji grubo zanemaruje svoje dužnosti podizanja, odgoja i obrazovanja djeteta predviđena je zatvorska kazna do tri godine.

VIDEO

- Centar za socijalnu skrb bi svakako trebao reagirati i podnijeti kaznenu prijavu protiv roditelja. I podnijeti prijedlog za oduzimanje roditeljskih prava ili barem ograničenje roditeljskih prava. Najgora opcija za roditelje u ovom slučaju jest da im oduzmu pravo da žive s djetetom, a postoji mogućnost i kazne zatvora . Inače, kazna u takvim slučajevima je do tri godine zatvora. Ne vjerujem da bi to sud mogao odmah napraviti, to ipak oni procjenjuju. Ipak, svakako postoji i ta mogućnost - kazao nam je odvjetnik Hrvoje Jukić te dodao kako bi roditeljima mogli oduzeti i drugo dijete. Djevojčica, naime, ima sestru blizanku, koja je s majkom.

- Apsolutno bi se moglo i to dogoditi. Sestre, a pogotovo blizanke, ne bi sigurno razdvajali - istaknuo je Jukić.

Ako se netko javi nadležnima, morat će dokazati srodstvo s djevojčicom. Javi li se, primjerice, otac, on će svoje očinstvo morati dokazati DNK analizom, objasnili su nam u policiji u Velikoj Gorici. Uz to će trebati razjasniti sve okolnosti koje su dovele do toga da tako maleno dijete završi samo u parku. U policiji navode da će, bude li potrebno, raditi korak po korak, dok se cijela situacija ne rasvijetli. Djevojčica, koja se navodno zove Mirjana Paris , tako do daljnjeg ostaje u domu u Nazorovoj , gdje je smještena od 5. listopada.

Ondje ističu da je vesela i dobro raspoložena te da je jedini problem to što ne razumije hrvatski. Govori bajaškim rumunjskim, jezikom Roma u nekim dijelovima Hrvatske. Podsjetimo, u petak se u Dječji dom Nazorova javila žena. Nije se predstavila, ali tvrdi da poznaje oca curice. Pitala je i kad on može doći po malenu. Ispričala je da su roditelji bili u posjetu prijateljima u Velikoj Gorici, da su se posvađali i da je svatko otišao na svoju stranu, a pritom su izgubili dijete.

Navodno je svatko od njih mislio da je djevojčica s onim drugim i nisu je tražili. Majka je navodno s drugim djetetom otišla u Italiju, a otac živi u Zagrebu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 98
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu