Obavijesti

News

Komentari 11

Američki državni vrh čestitao je Hrvatima Dan državnosti

Američki državni vrh čestitao je Hrvatima Dan državnosti
1

Amerika je vaš prijatelj i želi bolju budućnost svim Hrvatima, poručila je američka državna tajnica Hillary Clinton u poruci koju je u petak objavio State Departmen

VIDEO

"U ime predsjednika Baracka Obame i američkog naroda zadovoljstvo mi je uputiti najljepše želje narodu Republike Hrvatske povodom proslave 20. godišnjice državnosti. Na današnji dan prije 20 godina dogodila se povijest, ali  je on također označio i početak  jednog teškog razdoblja za Hrvatsku koja je prebrodila brojne promjene i danas ima sigurnu budućnost kao članica NATO-a i uskoro Europske unije."

Tim je riječima američka državna tajnica Hillary Clinton u poruci koju je objavio State Department čestitala hrvatskom narodu Dan državnosti. Clinton je poručila da je proslava Dana državnosti prigoda da se pohvali Hrvatsku i njene građane u napretku i brojnim reformama koje su dovele zemlju na korak do ulaska u EU.

- Hrvatska je okrenula smjer i postala uporni borac za mir u regiji, a napor koji je uložila u proces pomirenja sa Srbijom te Bosnom i Hercegovinom je zadivljujući. Hrvatska kroz NATO sudjeluje u očuvanju mira i sigurnosti na globalnoj razini te je sudionica međunarodnih mirovnih misija  u Afganistanu i širom svijeta. Naša bliska povezanost promiče mir i prosperitet u svijetu koji želi dijeliti našu strogu opredijeljenost za mir, demokraciju i ljudska prava - poručila je Hillary Clinton.

Na kraju čestitke američka državna tajnica naglasila je da "dok Hrvati slave Dan državnosti sa svojim obiteljima i prijateljima, želim da znaju kako su Sjedinjene Američke Države njihov partner i prijatelj. Mi smo privrženi tom prijateljstvu za bolju budućnost svih Hrvata".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Nova runda saharskog pijeska stiže nad Hrvatsku:  Nebo će se zamutiti, evo kad se očekuje...
VELIKA PROGNOZA ZA VIKEND

Nova runda saharskog pijeska stiže nad Hrvatsku: Nebo će se zamutiti, evo kad se očekuje...

Zbog saharskog pijeska u višim slojevima atmosfere nebo će biti mutno žućkaste boje. Do sredine idućeg tjedna promjenljivo, red kiše. red sunca...

FOTO Pogledajte luksuznu vilu novog ministra turizma. Zaradio 59.000 eura od iznajmljivanja
ODSJEDNI KOD MINISTRA

FOTO Pogledajte luksuznu vilu novog ministra turizma. Zaradio 59.000 eura od iznajmljivanja

Prema podacima iz imovinske kartice koju je zadnji put mijenjao u veljači ove godine, ministar godišnje od najma ove vile zaradi 59.000 eura. Vila je već bukirana za cijelu sezonu sve do početka listopada
DOZNAJEMO Beba koju su našli u Zaprešiću ide u Nazorovu. Ravnateljica: Jučer su nas zvali
MALI IVAN JOŠ JE U BOLNICI

DOZNAJEMO Beba koju su našli u Zaprešiću ide u Nazorovu. Ravnateljica: Jučer su nas zvali

Dijete se i dalje nalazi u bolnici, a nakon otpusta iz bolnice, djetetu se priznaje usluga smještaja u adekvatnu udomiteljsku obitelj ili ustanovu socijalne skrbi - odgovorili su za 24sata iz Hrvatskog zavoda za socijalni rad.