Obavijesti

News

Komentari 61

Što je bio 'okidač: Osveta za karikature ili ipak zbog knjige?

Što je bio 'okidač: Osveta za karikature ili ipak zbog knjige?
3

Charlie Hebdo baš je predstavio roman Michaela Houellebecqa, koji je od danas u prodaji u francuskim knjižarama, a govori o islamskom osvajanju Europe

VIDEO

Francuski mediji raspravljaju o mogućim uzrocima napada na parišku redakciju satiričnog magazina Charlie Hebdo. Spominju se njihove provokativne karikature proroka Muhameda, ali i ISIL-ovog vođe Al-Bagdadija. No, mnogi pravi uzrok vide u tome što je magazin Charlie Hebdo predstavio roman Michaela Houellebecqa, koji je od danas u prodaji u francuskim knjižarama. Knjiga je o muslimanu koji vodi Francusku po zakonima konzervativnog islama.

Pokretanje videa...

24sataTV 01:08

Roman 'Submission' predviđa da 2022. godine francuska ljevica i desnica zajedno odluče podržati izvjesnog Muhameda Ben Abbesa na predsjedničkim izborima protiv desničarke Marie Le Pen. Novi predsjednik islamizira Francusku i EU te zajedno s Turskom i nekim  afričkim zemljama napravi vojni blok. Ta zemlja sliči na staro Rimsko carstvo.

Podsjetimo, dvojica muškaraca u redakciju su upala oko 11.30 sati te ubila 12 ljudi, a ranila njih bar petero.

theuntranslated

Nije prvi napad: U redakciju 2011. bacili zapaljivu bombu

Nije prvi put napadnut magazin Charlie Hebdo. U studenom 2011. na ured magazina bačena je zapaljiva bomba . Tada je magazin u posebnom izdanju pod nazivom 'Charia' Hebdo imao izdanje kojeg je tobože uredio Prorok Muhamed. Naslovnica je prijetila čitateljima sa sto udaraca bičem ako ne umru od smijeha .

Bomba je tada potpuno razorila pariške urede magazina te im je hakirana web stranica. Samo nekoliko dana nakon tog napada Charlie Hebdo je izašao s naslovnicom gdje jedan muškarac iz redakcije ljubi muslimana, a naslov je glasio: "Ljubav je jača od mržnje".

Godinu dana kasnije magazin je objavio još karikatura Muhameda u kojima je prikazan gol i kako ga u kolicima gura ortodoksni Židov. Francuska vlada je pokušala spriječiti objavu. Kad je časopis ipak išao s objavom, vlada je zatvorila francuske škole u 20 zemalja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 61
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...