Jaja su odličan dodatak brojnim jelima, no vrijeme kuhanja česta je tema iskusnih kuharica. Koriste se u mnogim receptima, a ovih su dana zvijezda blagdanskog stola
Osnovno je pravilo kako bi jaja nakon kuhanja trebalo držati u hladnjak, a ne u košarici na stolu kako to većina čini. Znak da se jaje pokvarilo je oštar miris koji podsjeća na sumpor
Nakon što skuhate jaja, tajna je u tome da ih odmah prebacite u ledenu kupelj, odnosno zdjelu napunjenu ledom i s malo hladne vode, kako biste zaustavili daljnje kuhanje u jajetu
Iako mnogi misle da je jaja najbolje staviti kuhati u hladnu vodu, iskustva i savjeti stručnjaka pokazuju da ćete jaje lakše oguliti ako hladna jaja iz hladnjaka pažljivo uronite u vruću vodu
Za kuhanje jaja koja se savršeno gule će vam trebati lonac i malo vode, tek toliko da prekrije dno posude. Ovakav način kuhanja će pomoći da jaja ne pucaju i da budu savršeno glatka kad ih ogulite
Od viška kuhanih jaja napravite ukusnu salatu od tjestenine i jaja ili ih napunite s klasičnim punjenjem ili s gljivama. Osim toga, možete napraviti mesnu štrucu ili tost s avokadom i jajima za doručak
Odličan slani zalogaj su i muffini. U klasično tijesto s praškom za pecivo umiješajte začine, komadiće šunke i sira, uz dodatak crvene paprike ili drugog povrća te ispecite u kalupima za muffine
Na Facebooku je žena objavila domišljat način kako skuhati tvrdo kuhana jaja i pritom uštedjeti trud oko guljenja ljuske po završetku posla, a čitatelji su se oduševili njezinom metodom
Iskoristi svoj Oranž