Obavijesti

Tech

Komentari 28

11 video igara koje su donijele najveće zarade u povijesti

11 video igara koje su donijele najveće zarade u povijesti
6

Legendarne igre iz prošlog stoljeća Pac-Man, Space Invaders i Street Fighter II još uvijek su u vrhu najisplativijih igara. Zajedno su zaradile preko 36 milijardi dolara

VIDEO

Industrija proizvodnje i prodaje video igara je unosan posao. Analitičari predviđaju da će samo ove video igre zaraditi preko 100 milijardi američkih dolara.

Koristeći najnovije podatke s Video Game Sales Wiki i Encylopedia Gamia, složili smo listu najunosnijih igara svih vremena te koliko su zaradile. Iznosi su prilagođeni inflaciji i izraženi u američkim dolarima. Ne uključuju franšize poput Maddena ili Call of Duty serijala.

11. Westward Journey series – 3,9 milijardi

Ovaj serijal video igara nepoznat je zapadnom svijetu, no velik je hit u Kini odakle igra i dolazi. Developeri kažu da tri igre iz ovog serijala igra oko 310 milijuna ljudi. (PC, 2001.)

10. Dungeon Fighter Online – 4 milijarde

Ova korejska igra nije našla publiku u Americi i Europi, no u Južnoj Koreji je vrlo popularna. (PC, 2005.)

9. Donkey Kong – 4,4 milijarde

Nintendov Donkey Kong nedavno je proslavio 34. godišnjicu, ali i dalje je jedan od najvećih hitova. Igra je lansirala jednog od najpoznatijih likova u povijesti video igara – Marija (izvorno Jumpman). (NES/Coleco, 1981.)

Wikipedia

8. Wii Fit – 5 milijardi

Za ovom igrom mnogi su pomahnitali jer im je pružala mogućnost vježbanja iz udobnosti vlastitog doma. (Wii, 2007.)

Wikipedia

7. Lineage – 5,7 milijardi

Još jedna igra iz Južne Koreje koju igra oko 14 milijuna ljudi. Većinu zarade ostvaruje prodajom opcionalnih in game predmeta. (PC, 1998.)

6. Wii Sports – 6 milijardi

Wii Sports video igra u Americi je izašla povodom dolaska Nintendo Wii konzole na tržište, dok se na drugim tržištima ova igra pojavila mjesec dana nakon izlaska konzole. Igra simulira pet sportova. (Wii, 2006.)

5. CrossFire – 6,8 milijardi

Besplatna online igra pucačina ima preko 50 milijuna igrača diljem svijeta. (PC, 2007.)

Wikipedia

4. World of Warcraft – 8,5 milijardi

Blizzardova uspješnica je jedna od najigranijih igara na svijetu. Nakon 5 ekspanzija, Blizzard je nedavno najavio i novu, šestu, pod nazivom World of Warcraft: Legion. (PC, 2004.)

Blizzard Entertainment

3. Street Fighter II – 10,6 milijardi

Jedna od najpopularnijih borilačkih video igara uskoro će dobiti još jedan nastavak, Street Fighter V, koji izlazi u ožujku sljedeće godine. (SNES/Genesis, 1991.)

2. Pac-Man – 12.8 milijardi

Pac-Man je arkadna video igra koja je postala bezvremenski hit i ikona 80-ih godina prošlog stoljeća. Igra je nedavno redizajnirana kako bi igrači i dalje uživali njoj, a Pac-Mac je i jedan od likova u filmu Pikseli koji je nedavno došao u kina. (konzole/mobilni uređaji/PC, 1980.)

internet

1. Space Invaders – 13,9 milijardi

Najstarija video igra na ovoj listi postala je svojevrsni globalni fenomen. Urbana legenda kaže da je nakon izlaska ove igre u Japanu ponestalo kovanica. (Arcade/Atari 2600, 1978.)

Wikipedia

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'
VELIKI INTERVJU

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'

Naš najbolji neurokirurg, prof.dr. Josip Paladino iza sebe ima 46 godina rada u struci, i nema namjeru stati. Iako stručnjak za mozak, njega kroz život vodi srce, kaže nam

Veliki tjedni horoskop: Vagama se ne sviđa situacija na poslu, a Ribe će se zbližiti s partnerom
od 5. do 11. 5.

Veliki tjedni horoskop: Vagama se ne sviđa situacija na poslu, a Ribe će se zbližiti s partnerom

Blizanci će upotrijebiti pravu riječ u pravo vrijeme i odškrinuti vrata suradnji. Mnoštvo korisnih informacija bit će vam dostupnije nego inače, a vaša kreativnost i snalažljivost bit će istaknuti
Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?
SVE ŠTO TREBATE ZNATI

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?

U finale Eurosonga prolazi 10 najboljih pjesama iz prvog polufinala, i 10 iz drugog. Uz njih, u finalu se natječu i 'Big 5' zemlje, kao i zemlja domaćin