Obavijesti

Tech

Komentari 10

Pet trikova kako se riješiti dosadnjakovića s Facebooka

Pet trikova kako se riješiti dosadnjakovića s Facebooka
1

Šef na Fejsu 'davi' sa slikama svoje djece, ali će se naljutiti ako ga maknete s liste prijatelja? Teta za koju ne želite da vidi baš sve slike? Ima načina i za to!

VIDEO

Brzina sklapanja prijateljstva na Facebooku danas je često proporcionalna brzini kojom to i požalimo. Ona superkul osoba iznenada postaje vjerski fanatik, politički agitator, kovač teorija zavjere i svakim danom vam sve više diže živac. Kako ga otkačiti bez previše frke?

1. Prekid prijateljstva

Prvo rješenje, klik na Unfriend, kojemu mnogi pribjegavaju je zapravo najdestruktivnije. Osim ako stvarno niste sigurni da ta osoba:
a) neće ni primijetiti
b) neće se više vraćati u vaš život.
Ili jednostavno da vas apsolutno ništa oko te osobe više ne zanima. Za ostale varijante odnosa postoje bezbolnija rješenja ignoriranja: 

2. Opcija Unfollow 

Kategorija suptilnog ignoriranja, odaberete je na profilu osobe klikom na kvadratić kraj oznake Friends na kojem piše Following ili izravno na objavi (postu) koji vas je isprovocirao klikom na strelicu u gornjem desnom uglu. Ovime prestajete pratiti objave iritantne osobe u  news-feedu, a ostajete formalno 'prijatelji'. Osoba neće dobiti nikakvu notifikaciju da ste je prestali slijediti. Dobro za sve!

3. Gašenje obavijesti

Vrijedi samo za pojedinačne objave i korisno je kada želite isključiti se iz daljnje rasprave u kojoj ste svojim komentarom počeli sudjelovati, ali vam je postalo jednostavno previše. Potrebno je samo kliknuti u gornji desni ugao objave koja vaš živcira na Turn off notifications i stvar riješena. 

4. Restricted lista 

Ako pak ne želite da iritantna osoba gleda vaše objave, osim one koje označite za javnost (tzv. Public, ikona globusa kraj objave),  Facebook nudi mogućnost stavljanja neželjenih prijatelja na listu ograničenih. Time zadržavate svoju privatnost bez previše kompliciranja, iako postoji mogućnost da ograničena strana shvati u kojoj je kategoriji što može dodatno zakomplicirati odnos.

5. Blokiranje

 Atomska bomba za odnos. Blokiranje istovremeno 'unfrienda' osobu tako da ovu opciju koristite samo u iznimnim situacijama ako vas netko ciljano maltretira, uhodi ili na neki drugi način vam ne da živjeti. Ako se samo skrivate, imajte na umu da vas blokirana osoba uvijek može razotkriti javnom pretragom profila ili sa drugog korisničkog računa.

Imate li neki trik za rješavanje dosadnjakovića s Facebooka? Recite nam u komentarima!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'
VELIKI INTERVJU

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'

Naš najbolji neurokirurg, prof.dr. Josip Paladino iza sebe ima 46 godina rada u struci, i nema namjeru stati. Iako stručnjak za mozak, njega kroz život vodi srce, kaže nam

Veliki tjedni horoskop: Vagama se ne sviđa situacija na poslu, a Ribe će se zbližiti s partnerom
od 5. do 11. 5.

Veliki tjedni horoskop: Vagama se ne sviđa situacija na poslu, a Ribe će se zbližiti s partnerom

Blizanci će upotrijebiti pravu riječ u pravo vrijeme i odškrinuti vrata suradnji. Mnoštvo korisnih informacija bit će vam dostupnije nego inače, a vaša kreativnost i snalažljivost bit će istaknuti
Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?
SVE ŠTO TREBATE ZNATI

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?

U finale Eurosonga prolazi 10 najboljih pjesama iz prvog polufinala, i 10 iz drugog. Uz njih, u finalu se natječu i 'Big 5' zemlje, kao i zemlja domaćin