Obavijesti

Tech

Komentari 38

5 znakova da su vam društvene mreže previše važne u životu

 5 znakova da su vam društvene mreže previše važne u životu
1

Ako ne možete otići u restoran, a da fotografiju jela ne podijelite na društvenim mrežama ili vas virtualni prijatelji viđaju više od stvarnih - čitajte dalje

VIDEO

Tehnologija se uvukla u sve pore današnjeg društva i obnaša važnu ulogu u svakodnevnom životu. No, u nekim slučajevima omiljena navika može postati štetna. Liječnik i književnik Alex Soojung-Kim Pang je i sam zaljubljenik u gadgete, nove tehnologije i društvene mreže. U svom najnovijem radu opisao je neke od simptoma koji ukazuju da bi vam možda ipak dobro došlo malo odmora od omiljenih sadržaja.

1. Kuhate zbog Instagrama

Svi ponekad negdje naletimo na recept koji nam izazove zazubice. No, ako ste potrošili cijeli dan da biste skuhali nešto ekstravagantno, a na kraju ste više truda uložili u prezentaciju tog pothvata na društvenim mrežama nego na uživanje u jelu, vrijeme je da se zamislite.

2. Ne možete  nalakirati nokte a da ne 'tvitate' o tome

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Svi znamo barem jednu osobu koja nas u stvarnom vremenu obavještava o svakom, pa i najmanjem događaju u svom životu. Smišljanje duhovitog 'tvita' kojim ćete opisati što vam se trenutno događa u trenutku dok vam se to događa najbolji je znak da vaš virtualni život previše utječe na vaš stvarni život. 

3. Trošite previše vremena na praćenje virtualnih prijatelja

Dok su društvene mreže odličan alat za praćenje bitnih događaja u životima dragih nam osoba koje ne vidimo svaki dan, pretjerano praćenje svakog detalja objavljenog na Facebooku oduzet će nam vrijeme koje bismo mogli provesti s nekom od tih osoba. Poseban povod za zabrinutost je ako smo upućeniji u život neke osobe koju imamo na listi prijatelja, a nikad nismo upoznali uživo, nego u život neke osobe s kojom provodimo dan.

4. Svi žive bolje od vas, čini se

Velik broj ljudi koje pratimo na našim društvenim mrežama podrazumijeva i velik broj raznih događaja. Vjenčanja, promocije, tulumi, zaruke, luda putovanja gotovo su svakodnevna pojava i kod mnogih mogu izazvati osjećaje ljubomore i kompleks manje vrijednosti, bili toga svjesni ili ne. Ako vam praćenje života vaših poznanika priječi da budete zadovoljni vlastitim životom, pravi je trenutak da počnete trošiti manje vremena na praćenje, a više na aktivnosti koje vas usrećuju.

5. Nervozni ste kad ste dulje odvojeni od virtualnih aktivnosti

Provjeravate li Facebook na svakom semaforu? Tvitate li čim otvorite oči? Dogodi li vam se da zaspite s mobitelom u ruci? Što više vremena provodite na društvenim mrežama to ćete više zanimljivih događaja u svojoj okolini propustiti, a imat ćete i manje tema za razgovor sa svojim prijateljima. - kaže Pang.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

Euro 2024., raspored i satnica svih utakmica: Poznati su svi sudionici, kako kupiti ulaznice?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024., raspored i satnica svih utakmica: Poznati su svi sudionici, kako kupiti ulaznice?

Cijene ulaznica se kreću od 30 eura za najjeftinija mjesta do 1000 eura za najskuplje. Za sve utakmice u skupini hrvatski su navijači dobili po 10.000 ulaznica

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu
Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje
Terapija vakuumskim čašicama

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje

Cupping blagotvorno djeluje na bolove koštano-mišićnog sustava. Vlastite obrambene snage koje tijelo izlučuje u pripremi za ozljedu djeluju lokalno na posljedicu bolesti tako da se tegobe smanje