Obavijesti

Tech

Komentari 35

6 najlošijih filmova snimljenih prema slavnim video igrama

6 najlošijih filmova snimljenih prema slavnim video igrama
6

Izuzev nekoliko uspješnica koje su osvojile srca kritičara i javnosti, većina filmova snimljenih prema slavnim video igrama pokazala se kao potpuni promašaj

VIDEO

Krajem srpnja u kina je došao film Pikseli u kojem se pojavljuje legendarni Pac-Man. Iako je film pronašao svoju publiku među gamerima koji se sjećaju ikone '80-ih godina, Pikseli su se našli na udaru brojnih kritičara.

No, to nije ništa novo. Mnogi filmovi proizašli iz puno uspješnijih video igara su doživjeli istu sudbinu. Izuzev nekoliko uspješnica koje su osvojile srca kritičara i javnosti poput Disneyevog Wreck it Ralpha , većina filmova pokazala se kao potpuni promašaj. Donosimo pregled najgorih filmova rođenih iz video igara.

Super Mario Bros. (1993.)

Super Mario je jedan od najpoznatijih likova u povijesti video igara stoga ne čudi da se njegova popularnost željela maksimalno iskoristiti. Nažalost, film se pokazao kao loša ideja. Ovaj film iz 1993. godine uzima nekoliko elemenata iz video igre i pokušava ih pretvoriti u nešto što bi trebala biti znanstvena fantastika. Film je gledljiv tek možda petogodišnjacima.

VIDEO

Double Dragon (1994.)

Nedugo nakon Super Mario Brosa u kina je došao još jedan film iz ere Nintenda. Iako najava filma ne izgleda toliko loše, film je uistinu sve samo ne dobar. Apsurdna radnja, očajan dijalog i još gora gluma zadale su ovom filmu iznimno loše ocjene. No, kako je video igra o dva lika koji mlate ljude, ne čudi da su se redatelji mučili s prebacivanjem radnje na veliko platno.

VIDEO

Doom (2005.)

Doom je napravljen u pokušaju da se gamerski filmovi približe fanovima. Imao je veći budžet od ostalih srodnih filmova te su se mnogi nadali da će biti pravi spektakl. Nije upalilo. Dwayne "The Rock" Johnson u ulozi svemirskog kauboja trčkara okolo i puca u sve što se miče. Možda i ne zvuči loše u teoriji, ali film vas tjera da ga ugasite i odete igrati video igru.

VIDEO

Mortal Kombat: Annihilation (1997.)

Prvi Mortal Kombat film iz 1995. godine nije bio toliko loš. No, dvije godine nakon prvijenca izašao je Mortal Kombat: Annihilation kojeg je Ed Boon, jedan od autora igre, nazvao najgorim trenutkom u povijesti Mortal Kombat franšize. Većina glumaca iz prvog, manje lošeg, nastavka nije se pojavila u ovoj katastrofi koja je na Rotten Tomatoesu dobila 3 %.

VIDEO

House of the Dead (2003.)

Uwe Boll je legendarni redatelj loših filmova. Tako da ne čudi što se i njegov film našao na listi. House of the Dead je trebao odati počast Seginoj igri iz 1997. godine, no film je završio neslavno. Tinejdžeri na otoku sa zombijima i krv posvuda priskrbili su ovom filmu 4 % na Rotten Tomatoes listi. Bar nije najniža ocjena na ovoj listi.

VIDEO

Alone in the Dark (2005.)

Uwe Boll još nije naišao na video igru koju nije uspio potpuno uništiti na velikom ekranu, no s ovom tragedijom uspio je nadmašiti samog sebe. Christian Slater i Tara Reid u ulozi detektiva i znanstvenice koji bezglavo trče po mraku punih sat i pol obilježili su najgori trenutak u povijesti ove velike franšize. Iako je film dobio 1 % na Rotten Tomatoes listi te zaradio 5 milijuna američkih dolara (stajao je 20 milijuna) dobio je svoj nastavak 2008. godine.

VIDEO


Na ovoj listi zasigurno bi se našlo mjesta i za filmove poput Street Fightera ili Tomb Raidera. Koje bi vi filmove dodali na listu?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Hrvati osmislili aplikaciju za sve ljude u dijaspori: 'Bilo da tražite posao ili želite pronaći zabavu'
APPUCINOO APLIKACIJA

Hrvati osmislili aplikaciju za sve ljude u dijaspori: 'Bilo da tražite posao ili želite pronaći zabavu'

Jedan od ključnih ciljeva Appucinoo aplikacije je omogućiti privatnim korisnicima jednostavniji put do različitih djelatnosti i usluga s njihovog govornog područja, kažu nam osnivači

Na ovogodišnji .debug dolazi 120 govornika i najveće zvijezde iz regionalne tech zajednice
100 PREDAVANJA U DVA DANA

Na ovogodišnji .debug dolazi 120 govornika i najveće zvijezde iz regionalne tech zajednice

Najveći interes posjetitelja očekuje se za tri keynote predavanja osnivača globalno najuspješnijih IT kompanija iz Hrvatske, Srbije i BiH: Infobipa, Nordeusa i NSofta, odnosno Izabela Jelenića, Branka Milutinovića i Igora Krezića.
Veliki tjedni horoskop: Vagama se ne sviđa situacija na poslu, a Ribe će se zbližiti s partnerom
od 5. do 11. 5.

Veliki tjedni horoskop: Vagama se ne sviđa situacija na poslu, a Ribe će se zbližiti s partnerom

Blizanci će upotrijebiti pravu riječ u pravo vrijeme i odškrinuti vrata suradnji. Mnoštvo korisnih informacija bit će vam dostupnije nego inače, a vaša kreativnost i snalažljivost bit će istaknuti