Obavijesti

Tech

Komentari 1

A1 Hrvatska: Naša mrežna zaštita u 2022. zaustavila 95 milijuna sigurnosnih prijetnji

A1 Hrvatska: Naša mrežna zaštita  u 2022. zaustavila 95 milijuna sigurnosnih prijetnji

Mnoge od prijetnji moguće je zaustaviti već na razini mreže, a A1 ističe da je SafeNet i Net Protect usluga za 40.000 poslovnih i privatnih korisnika lani zaustavila 95 milijuna opasnosti, na koje paze u svakom trenu

VIDEO

A1 Hrvatska objavio je kako je njihova usluga mrežne zaštite u prošloj godini blokirala više od 95 milijuna sigurnosnih prijetnji za gotovo 40 tisuća privatnih i poslovnih korisnika. Radi se o sigurnosnom rješenju koje brine za sigurnost podataka i uređaja povezanih na mobilnu mrežu bez potrebe za instalacijom dodatnog softvera.

Iz kompanije ističu kako broj sigurnosnih prijetnji raste iz godine u godinu na globalnoj razini, pa tako i u Hrvatskoj, a neke od tih najčešćih prijetnji moguće je zaustaviti već na razini mobilne mreže, kako bi se maksimalno umanjila mogućnost kompromitacije korisničkih uređaja. Tako su i zaustavili više od 95 milijuna prijetnji u prošloj godini.

Detalji akcije FBI-ja u Zaprešiću. Mještani u šoku: 'Moj susjed je haker? Pa uvijek je bio divan'
Detalji akcije FBI-ja u Zaprešiću. Mještani u šoku: 'Moj susjed je haker? Pa uvijek je bio divan'

Bilježe značajan porast, a s time i prevenciju, prijetnji poput lažnih nagradnih igara te lažnih internetskih stranica sa zdravstvenim savjetima, medicinskim proizvodima i dodacima prehrani. Takve maliciozne kampanje ciljale su žrtve putem internetskih stranica, SMS-ova, mailova te chat poruka.

Radi se o uslugama koje su za privatne korisnike dostupne kao A1 SafeNet, a za poslovne kao A1 Net Protect. One za privatne korisnike na mrežnoj razni blokiraju upravo takve prijetnje, kao i pokušaje krađe identiteta, spam i hakirane stranice, mreže kompromitiranih računala, zlonamjerni softver te neovlašteno kriptorudarenje.

Aktivacija ili deaktivacija zaštite moguća je u bilo kojem trenutku bez instalacije dodatnog softvera, odnosno aplikacije. Administrator korisničkog računa upravlja uslugom, dok ostali korisnici mogu pregledavati sigurnosne izvještaje. Zaštita je aktivna čitavo vrijeme dok je korisnik spojen na A1 mrežu, bilo u zemlji ili inozemstvu. Svakih 15 minuta, provjerava mrežu i posjećene mrežne lokacije te postavlja zlonamjerne web stranice na crnu listu. Korisniku javlja status stranice koju namjerava posjetiti, odnosno označava kompromitirane stranice i blokira njihovo otvaranje.

Oprez! Kruži nepismeni mail lažnog 'ravnatelja policije'. Ne odgovarajte i ignorirajte poruku
Oprez! Kruži nepismeni mail lažnog 'ravnatelja policije'. Ne odgovarajte i ignorirajte poruku

Sama usluga je prilagodljiva potrebama pojedinog korisnika pa su tako moguće dodatne funkcionalnosti poput individualnog dodjeljivanja whitelist/blacklist prava, zaprimanja e-mail ili SMS izvještaja o blokiranim sadržajima te izvještaja i konfiguracije usluge aplikacijom Moj A1.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode

Osječki gimnazijalci prijavili su se treći put: U Školi budućnosti došli  smo i do pobjede...
VELIKA MOTIVACIJA

Osječki gimnazijalci prijavili su se treći put: U Školi budućnosti došli smo i do pobjede...

Nastavnica informatike Jelena Radlović i njezini učenici u I. gimnaziji Osijek po treći put su se prijavili za sudjelovanje u edukativnom projektu tvrtki STEMI i Infobip uz podršku A1. Učenici su željni novih znanja
CARNET nabavio 5686 komada opreme i uređaja za pomoć u učenju djeci s teškoćama
ATTEND PROJEKT

CARNET nabavio 5686 komada opreme i uređaja za pomoć u učenju djeci s teškoćama

U dvije godine provedbe 32 odgojno-obrazovne ustanove u 22 grada opremljene su modernim uređajima, računalima i programima, te su educirani stručnjaci koji rade s djecom s teškoćama