Tech

Komentari 1

Ako imate neke od ovih aplikacija na mobitelu, odmah ih izbrišite! Radi se o virusu

Ako imate neke od ovih aplikacija na mobitelu, odmah ih izbrišite! Radi se o virusu

Prema istraživanju tvrtke za kibernetičku sigurnost, virus može pristupiti tekstualnim porukama, kontaktima i mnogim drugim osobnim podacima na pametnim telefonima

Virusi i mnoge prevare vrebaju korisnike pametnih telefona.

Naime, izdano je upozorenje korisnicima pametnih telefona da uklone osam aplikacije.

Google je uklonio aplikacije iz svoje trgovine, a Apple ih i dalje blokira na svojim uređajima nakon što su pronašli dokaze o zlonamjernom softveru zvanom Joker. Napominju korisnicima androida da ih uklone sa svojim uređaja.

Radi se o špijunskom softveru pod nazivom "Joker" koji se može prijaviti na skupe mjesečne pretplate, a da korisnici telefona toga nisu ni svjesni.

Žrtve ove prevare tek kasnije su otkrile za to. Naime, prema bankovnim izvještajima čak 240 funti godišnje su gubili zbog lažnih pretplata, piše Mirror.

Prema istraživanju tvrtke za kibernetičku sigurnost, virus može pristupiti tekstualnim porukama, kontaktima i mnogim drugim osobnim podacima na pametnim telefonima.

Riječ je o ovim aplikacijama: Auxiliary Message, Element Scanner,  Fast Magic SMS, Free CamScanner, Go Messages, Super Message, Great SMS i Travel Wallpapers.

 Ako imate neku od njih na uređaju, odmah je obrišite.