Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
39 komentara

Američki Senat traži odgovore Applea zbog usporenih iPhonea

Francuski tužitelji pokrenuli su istragu protiv Applea zbog sumnji da su namjerno skraćivali vijek baterija kako bi potaknuli ljude da kupe nove telefone. Kompaniju je već dočekao i niz tužbi zbog baterija

FILE PHOTO: An iPhone is seen on display at a kiosk at an Apple reseller store in Mumbai
Foto: SHAILESH ANDRADE
39 komentara

Cijela afera oko Appleovog namjernog usporavanja starijih iPhonea poprima sve šire razmjere. Nakon francuske istrage, sada je američki senator John Thune, koji vodi odbor za trgovinu, poslao pitanja Appleu da pojasne svoje odluke oko usporavanja telefona. 

Apple je krajem godine priznao ovu praksu kojom su htjeli spriječiti iznenadna gašenja telefona, a kao način iskupljenja ponudili su jeftiniju zamjenu baterija u starijim telefonima. Kako piše Reuters, senator Thune sada je poslao pismo u kojem želi vidjeti je li Apple razmatrao besplatnu zamjenu baterija ili popust za one koji su to već napravili, prije Appleovog priznanja i ponude.

FILE PHOTO: An iPhone is seen on display at a kiosk at an Apple reseller store in Mumbai APPLE SE ISPRIČAO Mislite da vaš stari iPhone radi sporo? Provjerite ove znakove

Također želi znati i je li Apple obavijestio korisnike o usporavanju u softverskim ažuriranjima i dao mogućnost da odbiju takav softverski alat. Uz to, želi znati i je li slične prakse bilo i sa starijim mobitelima. Apple se na ova pitanja mora očitovati do 23. siječnja. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message