Obavijesti

Tech

Komentari 169

AOC najavio novi 4K monitor

AOC najavio novi 4K monitor
4

U28G2XU nudi kompatibilnost za AMD FreeSync Premium i Nvidia G-Sync, kao i certifikat VESA DisplayHDR 400, bit će dostupan od kolovoza

VIDEO

AOC je predstavio novi gaming monitor U28G2XU iz G2 serije dijagonale 28 inča koji kombinira rezoluciju 4K i brzinu osvježivanja od 144 Hz.

AOC U28G2XU dolazi s crvenim detaljima karakterističnim za seriju, kao i s trostranim dizajnom bez rubova. Opremljen je IPS panelom u svojoj matičnoj 4K rezoluciji koja podršku dobiva iz dvostrukog DisplayPort (1.4) utora, dok dva HDMI 2.0 utora podržavaju 4K @ 60 Hz. Dok je U28G2XU dizajniran za PC gaming scenu, nove generacije igraćih konzola mogu biti korištene s brzinom osvježivanja od 120 Hz, kao i QHD rezolucija preko HDMI 2.0 utora. 



Zahvaljujući tehnologiji IPS panela, monitor nudi kutove gledanja 178/178°, kao i širok spektar boja (98,8 % DCI-P3 pokrivanost). Svjetlina modela U28G2XU mjerena je u 370 nita, a njegov kontrast iznosi 1000:1. Certifikat VESA DisplayHDR 400 osigurava dinamične eksplozije svjetline kao i tamne kutove. 

Gameri ovih dana sve više multitaskaju – gaming, interakcija s drugim igračima, popraćena livesteamom i komentiranjem sadržaja. Za te i druge slučajeve ovaj model podržava način rada Picture-by-Picture, tako da dva izvora slike mogu biti reproducirana jedan pokraj drugoga na ekranu. 

Ima i ugrađeni 4-port USB 3.2, koji iznimno olakšava spajanje perifernih uređaja poput tipkovnice, mikrofona i web-kamere te osigurava radni stol bez nereda. Monitor je opremljen dvama 3 W zvučnicima, dok izlaz za slušalice može biti iskorišten za eksterne slušalice.

Njegov stalak može prilagoditi visinu (130 mm) te nudi širok raspon nagiba (-5/21.5°), koji je također i okretan (-32/32°). Također, dolazi s postoljem VESA 100 mm za pričvršćivanje displaya za ruku monitora. Za duge noćne gaming avanture tu je način rada LowBlue Light koji smanjuje potencijalno štetne plave valne duljine, dok tehnologija FlickerFree eliminira pozadinsko treperenje. 

Kao i ostatak AOC-ove linije G2, AOC U28G2XU također podržava šest gaming načina rada, poput Dial Point, Game Colour (saturacija boja) i Shadow Control, tako da igrači uistinu dobiju maksimum iz svojih igara te naposljetku pobijede protivnika. 

AOC U28G2XU bit će dostupan od kolovoza 2021. po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 5589 kn.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 169
VIDEO

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada
NOVA GENERACIJA

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada

Boston Dynamics je predstavio svoju sljedeću generaciju humanoidnog robota, potpuno električnog Atlas robota

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika
UZLAZNI TREND

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika

Američka digitalna platforma za streaming filmova i televizijskih serija Netflix izvijestila je o skoku prihoda i dobiti u prvom tromjesečju, uz više od devet milijuna novih pretplatnika i podignute cijene
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle