Tech

Komentari 3

AOC najavio novi AGON gaming monitor sa 165 Hz osvježenjem

AOC najavio novi AGON gaming monitor sa 165 Hz osvježenjem

Podržava sustav Adaptive-Sync i kompatibilan je s NVIDIA G-SYNCom, tako da se brzina kadrova GPU-a može uskladiti s brzinom osvježavanja monitora

AOC je predstavio novi AGON gaming monitor Q27G2S/EU u dijagonali 27 inča s 10-bitnim IPS, QHD rezolucijom za oštre detalje te brzinom osvježavanja od 165 Hz. 

Iz AOC-a navode da je njegova QHD rezolucija (2560 x 1440 piksela) odlična za one koji žele prijeći s Full HD-a, ali i zadržati visoku brzinu kadrova u igrama. Brzina osvježavanja od 165 Hz postiže se preko DisplayPort ulaza, a s funkcijom MBR (Motion Blur Reduction) monitor Q27G2S/EU postiže MPRT od 1 ms, praktički uklanjajući sve zastoje slike.

Q27G2S/EU podržava sustav Adaptive-Sync i kompatibilan je s NVIDIA G-SYNCom, tako da se brzina kadrova GPU-a može uskladiti s brzinom osvježavanja monitora, uklanjajući treperenje slike i zastoje. 

Dolazi s ergonomskim postoljem koje nudi prilagodbu visine, nagiba te kutova zakretanja i okretanja, tako da ga svaki korisnik može prilagoditi prikladnom držanju. S dizajnom bez okvira na tri strane, Q27G2S/EU također omogućuje postavljanje više monitora te je dodatno poboljšan opcijom VESA montaže. 2x HDMI i 1x DisplayPort ulazi omogućuju povezivanje više izvora na monitor, kao što su računalo, sekundarno računalo ili laptop, konzola itd., poboljšavajući fleksibilnost u svakodnevnim zadacima.

OSD izborniku može se pristupiti putem taktilnih tipki ispod ploče ili korištenjem softvera G-Menu. Značajke za igranje Q27G2S/EU uključuju Dial Point (preklapanje meta), AOC Game Color (povećanje/smanjenje zasićenosti) i brojač sličica. Osim toga, tehnologija bez treperenja, koja koristi DC umjesto PWM-a za prilagođavanje svjetline, kao i namjenski način rada Low Blue, čine igranje u kasnim noćnim satima lakšim za oči. Monitor AOC GAMING Q27G2S/EU dostupan je od studenoga 2021. po preporučenoj cijeni od 2639 HRK.