Aparat iz snova: Za 60 sekundi napravi vam sladoled po želji | 24sata
Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
11 komentara

Aparat iz snova: Za 60 sekundi napravi vam sladoled po želji

Beth-Halachmi ispričao je kako je ideju za aparat dobio još 2011. Tada je imao malo tvrtku za sladolede i vidio je s kojim se sve problemima susreće kao mali proizvođač. Odlučio je pomoći i sebi i drugima

Foto: Dreamstime
11 komentara

Izraelski inovator Barak Beth-Halachmi razvio je kapsule koje prave sladolede pritiskom na samo jedan gumb, javlja Nocamels.com. Razveselit će ljubitelje sladoleda jer je rađen za korištenje u kući.

- To je poput aparata za kavu s tehnologijom koja zamrzava i unosi zrak u kapsule. Sve traje 60 sekundi - kazao je Barak Beth-Halachmi.

Za razliku od kapsula za kavu, kapsule za instant sladolede su malo veće. Kada ih se ubaci u aparat Solo Gelato, one odrade svoje i sladoled je gotov za samo jednu minutu. Njihovi okusi variraju, a zasad se mogu probati 24. Ima ih standardnih okusa, ali i bez šećera, te onih s alkoholom.

Beth-Halachmi ispričao je kako je ideju za aparat dobio još 2011. Tada je imao malo tvrtku za sladolede i vidio je s kojim se sve problemima susreće kao mali proizvođač. Puno je troškova, ispričao je, pogotovo kada se produkt prolije.

- Rekao sam sebi zašto ljudima ne dati priliku da prave sladoled kod kuće, osmisliti nešto čime će se uštedjeti i na novcu i na vremenu - kazao je Izraelac.

Sklopio je suradnju sa švicarskom tvrtkom Barry Callebaut koja proizvodi čokoladu čime će svoj proizvod obogatiti okusima.

Solo Gelato bit će predstavljen od 20. do 24. siječnja u Riminiju, a kasnije ove godine očekuje se njegovo puštanje na tržište.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message