Obavijesti

Tech

Komentari 14

Apple pokreće svoj 'Netflix', a stiže i njihova kreditna kartica

Apple pokreće svoj 'Netflix', a stiže i njihova kreditna kartica
6

Apple je najavio i platformu za igre - Apple Arcade koja će nuditi više od 100 igara koje ćete moći igrati i kad niste spojeni na internet. Arcade stiže na jesen u 150 zemalja

VIDEO

Nakon što smo ih upoznali kroz uređaje poput iPhonea, MacBookova, iPada i pametnih satova, Apple je na današnjem eventu u Kaliforniji pokazao kako se spreman okrenuti i uslugama kao i proizvodnji sadržaja. Kompanija je prvo predstavila Apple Card - kreditnu karticu koja ovoga ljeta stiže na američko tržište. Bit će dostupna kao aplikacija za iPhone, ali i u fizičkom obliku. 

Korisnici koji se odluče za iPhone verziju kartice dobit će povrat 2 posto iznosa pri svakoj kupovini i neće plaćati nikakve zakasnine, članarine kao ni naknade za međunarodne transakcije, piše BBC.

Apple je svoju karticu stvorio uz pomoć Goldman Sachsa i MasterCarda.

Tim Cook, CEO of Apple, speaks during an Apple special event at the Steve Jobs Theater in Cupertino

Američki tehnološki gigant najavio je danas i uslugu kojom namjerava parirati Netflixu, Amazonu, HBO-u...Riječ je o Apple TV+ čije je funkcionalnosti predstavio poznati redatelj Steven Spielberg.

Platforma će u SAD-u biti dostupna od jeseni, a osim vlastite Appleove produkcije, nudit će i filmove i serije HBO-a i Hulua. 

Spielberg je najavio kako će se osobno uključiti u kreiranje sadržaja za Apple TV+.

Osim Spielberga, svoje su projekte za Appleov streaming servis najavile i druge poznate zvijezde poput Jennifer Aniston, Stevea Carella, Oprah Winfrey...

Aplikacija za Apple TV+, osim za Appleove uređaje, moći će se skinuti i za Samsung, LG, Sony i Vizio pametne televizore kao i za Roku te Amazonov Firestick. 

Mnoštvo časopisa za male novce

Stiže i usluga Apple News+ koja će za 10 dolara mjesečno korisnicima nuditi pristup poznatim časopisima poput Marie Clairea, Voguea, New Yorkera, National Geographica, Rolling Stonea, Timea... Ova funkcionalnost već od danas je dostupna u SAD-u i Kanadi, a u Europu stiže do kraja godine. 

Roger Rosner, Vice President of Applications for Apple, speaks during an Apple special event at the Steve Jobs Theater in Cupertino

Apple je najavio i platformu za igre - Apple Arcade koja će nuditi više od 100 igara koje ćete moći igrati i kad niste spojeni na internet. Arcade stiže na jesen u 150 zemalja, ali cijene još nisu objavljene. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?
PRIJETI IM ZABRANA

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?

Plus+ Sa stručnjakom za kibernetičku sigurnost razgovarali smo o pozadini zabrane TikToka, tehnološkim posljedicama ako ih netko kupi i kako bi takav TikTok funkcionirao

Iznimno tanki Honor X8b košta kao trećina top modela danas, ali dolazi s nizom dobrih aduta
PRISTUPAČAN I SNAŽAN

Iznimno tanki Honor X8b košta kao trećina top modela danas, ali dolazi s nizom dobrih aduta

X8b dolazi u kućištu tankom samo 6,8 mm te je među najtanjim uređajima, a i prilično je lagan sa svojih 166 grama.
Suradnja u AI-ju Hrvatske i Slovenije može donijeti veću konkurentnost poduzeća
AI KONFERENCIJA

Suradnja u AI-ju Hrvatske i Slovenije može donijeti veću konkurentnost poduzeća

Konferenciju su organizirali Infobip, Slovensko-hrvatski poslovni klub SLO CRO i slovensko veleposlanstvo u Zagrebu, s ciljem razmjene znanja i iskustava u primjeni AI-ja u poduzećima kako bi s time uspješnije poslovali.