Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
10 komentara

Auti letjeli zrakom: Tornado u SAD-u uništio 500 automobila

Osim automobila oštećeni su i objekti pa se ukupna šteta procjenjuje na 30 milijuna dolara, odnosno oko 200 milijuna kuna. Stradala su dva salona automobila, oba istog vlasnika

FILE PHOTO: Wrecked vehicles are pictured at a Toyota dealer following a tornado in Jefferson City
Foto: CARLO ALLEGRI/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
10 komentara

Prošloga tjedna je snažan tornado opet harao SAD-om, a ovaj put najviše je nastradao Missouri. Tijekom oluje izmjerene su brzine vjetra veće od 250 km/h, a napravljena je i ogromna materijalna šteta te je poginulo troje ljudi.

POGLEDAJTE VIDEO:

Osim brojnih kuća i poslovnih objekata, nastradala su i dva salona automobila u Jefferson Cityju i to oba od istoga vlasnika – Riley Auto Groupa, prenosi Auto start.  

Jedan salon je bio Toyotin, a drugi Chevroletov, a oba su poprilično nastradala. Uništeni su mnogi potpuno novi automobili s lagera, vozila koja su bila na servisu, službena vozila te čak i sami objekti. Sveukupno je uništeno oko 500 automobila, a uključi li se i nastala šteta na salonima, procijenjena šteta iznosi oko 30 milijuna dolara (200 milijuna kuna). 

Generalni direktor tih salona automobila, Jay Schnieder izjavio je za američke TV kuće kako ga jako zanimaju snimke s nadzornih kamera jer mu je neobjašnjivo da je nastala tolika šteta te kako su se neki kamioni i pick-upovi toliko vinuli u zrak da bi završili jedan na drugome. Srećom, u salonima nikoga nije bilo za vrijeme oluje pa nema ozlijeđenih.  

A man looks at wrecked trucks at a Toyota dealer following a tornado in Jefferson City | Autor: CARLO ALLEGRI/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL Foto: CARLO ALLEGRI/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message