Obavijesti

Tech

Komentari 0

Autor bloga Humans of NY za učenike skupio milijun dolara

Brandon Stanton pokrenuo je crowdfunding kampanju na Indiegogo portalu kako bi učenike slali u posjet Harvardu. Prikupili su toliko da mogu plaćati i školarinu djeci

VIDEO

Kampanja Brandona Stantona kojom se želi prikupiti novac za slanje učenika šestih razreda jedne njujorške škole u posjet Harvardskom sveučilištu polučila je ogroman uspjeh. Nedugo nakon što je objavljena na stranici za grupno financiranje Indiegogo skupila je više od milijun dolara što je 10 puta više od onoga što je Stanton postavio za cilj. 

Prikupljanje novca traje još tjedan dana, a fond sada ima dovoljno sredstava da idućih 25 godina šalje djecu u posjet Harvardu, ali i da onima koji se odluče studirati plati školarinu.

- Ovo je nevjerojatno, u manje od pet dana skupili smo toliko novca - napisao je Stanton na Twitteru.

Dobio otkaz pa postao humanitarac

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Stanton je poznat kao autor bloga Humans of New York i istoimene Facebook stranice. Riječ je o projektima koje je Stanton pokrenuo 2010. nakon što je dobio otkaz kao broker. Na svom blogu Brandon objavljuje fotografije stanovnika New Yorka  s pričom koja opisuje njihov život i situaciju u kojoj se nalaze. 

Istražujući ljude New Yorka, Stanton je došao na ideju organizirati kampanju za pomoć osnovnoj školi u Brooklyn's Brownsvilleu, četvrti poznatoj po najvećoj stopi kriminala u gradu. 

- Većina njihovih učenika nikad nije napustila New York. Ravnateljica škole Nadia Lopez želi da i oni vide kako je biti u kampusu jednog od najboljih sveučilišta na svijetu. Ona misli da će to iskustvo otvoriti njihove horizonte i pomoći ostvariti potencijale - napisao je Stanton u opisu kampanje. 

Sada možete tražiti novac čak i za vjenčanje

Indiegogo je donedavno nudio mogućnost da od pojedinaca iz cijelog svijeta zatražite novčanu potporu za vaš novi poslovni projekt ili umjetnički rad, a odsad to možete i za osobne troškove kao što su vjenčanje, putovanje, kupnja kuće ili obrazovanje i to preko Indiegogo Lifea.

Upravo zbog uvođenja Indiegogo Lifea ovi bi učenici mogli imati svjetliju budućnost. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Svaki sa svojim karakterom: Testirali smo Huawei Watch GT4
TROJAC NA TESTU

Svaki sa svojim karakterom: Testirali smo Huawei Watch GT4

GT4 dolazi u tri različita izdanja, ali s impresivnom baterijom koja radi do 14 dana s jednim punjenjem. Metalna kućišta s različitom obradom i bojama te remenjem, svakom satu daju i drugačiji fokus, no nedostaje i dalje velik broj aplikacija

Helikopter Ingenuity poslao je posljednju poruku s Marsa: 'On će sada biti testna platforma...'
ISTRAŽIVANJE CRVENOG PLANETA

Helikopter Ingenuity poslao je posljednju poruku s Marsa: 'On će sada biti testna platforma...'

Dosad je Ingenuity ukupno prešao oko 17 kilometara i letio na visini od 24 metra. Na Mars je stigao u veljači 2021. na roveru Perseverance
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle