Obavijesti

Tech

Komentari 9

Bilo je dobrih ideja, ali Dual OS tableti i telefoni idu u prošlost

Bilo je dobrih ideja, ali Dual OS tableti i telefoni idu u prošlost
2

Činilo se da će tableti i telefoni s Windowsima i Androidom u istom uređaju biti velika stvar, no kako se čini, od toga neće biti ništa, baš zbog Googlea i Microsofta

VIDEO

Dual OS uređaji na prvi pogled izgledaju kao odlična opcija za one koji traže tablet koji nudi prednosti Androida i mnogo aplikacija te profesionalne mogućnosti Windowsa, a dijeli ih samo jedan klik. No čini se da oni već odlaze u prošlost.

Prošle godine vidjeli smo Samsungov Ativ Q, hibrid između tableta i prijenosnika, koji je dolazio s Intelovim i5 procesorom te je bio težak 1,29 kilograma. Otprilike u isto vrijeme Asus je predstavio i svoj hibrid Transformer Book Trio, koji je imao zasebni procesor za Windowse i Android. Transformer AIO je pak uređaj koji u svojoj bazi ima Windows računalo, a veliki ekran od 18,4 inča može se odvojiti te postaje tablet s Nvidia procesorom. Početkom godine Asus je na CES-u u Las Vegasu najavio Transformer Book Duet, snažni uređaj s Intelovim i7 procesorom i ekranom od 13,3 inča, koji je povučen ubrzo nakon što je postao dostupan za narudžbu. Kako se čini, razlog za povlačenje su Microsoft i Google. Wall Street Journal objavio je dokument kojim se najavljuje povlačenje tog, ali i modela iz prošle godine, koji se još mogu pronaći kod nekih domaćih trgovaca. Glavni razlog je u tome što ni Microsoft ni Google ne žele dijeliti prostor s konkurencijom na istom uređaju.

Budućnost ovih tableta bila je upitna i zbog dodatnog hardvera koji je bio potreban da bi oba sustava radila glatko, što je u konačnici značilo je i nešto manju bateriju. Takvi su uređaji teži, a veliki problem je i cijena, za koju se mogu kupiti prijenosnik i solidan tablet. 

Asus Trio može mijenjati stolno računalo
Uz Intelov Atom dolazi i i7 procesor na 1,8 GHz za Windowse, a Trio ima i 2 i 4 GB radne memorije. Ekran od 11,6 inča je Full HD rezolucije te hard disk od 500 GB. Može se naći po 8559 kuna.

Transformira se iz računala u veliki tablet
Asus Transformer AIO stolno je računalo tipa  “sve u jedan”, koje pogoni i5 procesor smješten u bazi iza ekrana. Odlučite li se odvojiti ekran iz njegove baze, dobit ćete tablet s Nvidia procesorom dijagonale 18,4 inča. Cijena  mu je 10.317 kuna.

Otpao i plan za dual OS telefon
Iako je u ožujku objavljeno da i Huawei radi na telefonu koji spaja Windowse i Android, iz kompanije su se nekoliko dana kasnije oglasili i rekli da nemaju planova za lansiranje takvog telefona u bliskoj budućnosti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Budući punac Baby Lasagne za 24sata:  'Marko najviše voli kad Elizabeta kuha, ali ne lazanje...'
SNIMAO S NJIMA I SPOT

Budući punac Baby Lasagne za 24sata: 'Marko najviše voli kad Elizabeta kuha, ali ne lazanje...'

Njegov budući punac Josip Pino Ružić, koji u Istri već tridesetak godina ima tvrtku za montažu, snimanje i promotivne filmove, sa suprugom i kćerkom dat će podršku Baby Lasagni

Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude
VELIKI INTERVJU

Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude

Od početka simptoma pa do dijagnoze prolazi previše vremena, tražimo uvođenje novih pretraga koje mogu spasiti živote, kaže akademik Miličić
Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...