Tech

Komentari 0

Bjelovar dobiva novu zgradu glazbene škole na četiri kata

Bjelovar dobiva novu zgradu glazbene škole na četiri kata

U izgradnju modernog objekta Bjelovarsko-bilogorska županija uložit će 20 milijuna kuna, a izgradnja treba početi ove godine. Glazbena škola primat će 400 učenika

Glazbena škola "Vatroslav Lisinski“ ima stogodišnju tradiciju i nama je na ponos i diku. Međutim, škola je to koja ima prostornih problema, pa smo odlučili da gradnja nove zgrade bude jedan od naših projekata. Riječ je o reprezentativnom objektu 21. stoljeća, najavio je bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs na prošlotjednom predstavljanju projekta u koji će županija uložiti 20 milijuna kuna.

Kako je dobivena sva potrebna dokumentacija za izgradnju glazbene škole na lokaciji Vlahe Paljetka broj 5, u pripremi je tender za raspis natjecaja za izvođača radova. Prema dokumentaciji, škola će se prostirati na 2730 četvornih metara, s prizemljem i četiri kata. Na 1. katu bit će smještena velika koncertna dvorana s dva ulaza, tri učionice za teoretsku nastavu, manja dvorana za probe orkestra, backstage i učionica za udaraljke ili komorne sastave, te sanitarije. Na 2. katu zgrade bit ce smještena galerija dvorane (režija), tri učionice za teoretsku nastavu, učionica za probe zbora, tri učionice za individualnu nastavu te sanitarije. Na slijedeće dvije etaže će se nalaziti učionice i sanitarni čvor. Izgradnja nove zgrade glazbene škole značit će potpuno novi standard rada za oko 400 učenika i 50 zaposlenika i vanjskih suradnika te vrijedne glazbene obrazovne institucije i ne manje važno, stvorit će se uvjeti za održavanje jednosmjenske nastave.

Škola će imati i koncertnu dvoranu sa 120 sjedećih mjesta. U sklopu izgradnje predviđeno je uređenje okoliša i 27 parkirnih mjesta. Bjelovarsko-bilogorska županija druga je u Hrvatskoj po ulaganjima u školstvo i u punom je zamahu kada govorimo o energetskoj obnovi škola, radi se o 44 europska projekata vrijedna 160 milijuna kuna. Kreće se i u projekt regionalnog centra kompetentnosti pri Medicinskoj školi u Bjelovaru, a tu je i niz drugih projekata putem kojih se uspješno koriste europska sredstva.