Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
78 komentara

Prošla su 22 sata? Nema više igranja za mlađe od 18 godina

Maloljetnicima je sada zabranjeno igrati online igre između 22 i 8 sati ujutro. Tijekom tjedna maloljetnici smiju provesti samo sat i pol dnevno u igrama, dok se vikendom i praznicima to rasteže na tri sata

Foto: Dreamstime
78 komentara

Kina se bori s rastućim problemom ovisnosti o videoigrama, a jedno od novih rješenja je 'policijski sat' na igranje za mlade te limitiranje vremena kojeg mogu provesti za računalima i konzolama. 

Iz vlade kažu da se radi o ozbiljnoj ovisnosti koja škodi tjelesnom i mentalnom razvoju maloljetnika i prema novim uputama, maloljetnicima je sada zabranjeno igrati online igre između 22 i 8 sati ujutro. Tijekom tjedna maloljetnici smiju provesti samo sat i pol dnevno u igrama, dok se vikendom i praznicima to rasteže na tri sata. 

NE ZAPOSTAVLJAJTE ŽIVOT Kako se izliječiti: Prepoznajte simptome ovisnosti o internetu

U novom pravilniku ograničili su i svotu koju smiju potrošiti u online igrama i to na nešto manje od 200 kuna za one između 8 i 16 godina. Tinejdžeri između 16 i 18 godina starosti moći će potrošiti nešto manje od 400 kuna. Uz to, moraju koristiti prava imena i identifikacijske brojeve da bi se ulogirali u igre, prenosi Guardian.

Pogledajte video

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message