Obavijesti

Tech

Komentari 4

Brazil: Uhitili šefa Facebooka, nisu dali podatke Whatsappa

Brazil: Uhitili šefa Facebooka, nisu dali podatke Whatsappa
1

Brazilske vlasti već nekoliko mjeseci traže podatke iz WhasAppa zbog istrage krijumčarenja droge, no problem je u tome što WhatsApp nema zapis poslanih poruka

VIDEO

I dok Apple vodi svoju pravnu bitku oko zaštićenih podataka u iPhoneu napadača iz San Bernardina, u Brazilu je policija privela Facebookovog potpredsjednika za Latinsku Ameriku, Diega Dzodana, jer kompanija sudu nije predala korisničke podatke iz WhatsAppa. 

Kako prenosi Engadget, problem je u tome što WhatsApp radi potpunu enkripciju poruka između korisnika i nemaju zapis poslanih poruka. Čak i da mogu dobiti pristup određenom uređaju, zaštita je vjerojatno preteška za probijanje. Inače, WhatsApp je u vlasništvu Facebooka, a iz kompanije su rekli da ne mogu dati informacije koje nemaju. 

Zahtjev da predaju podatke dobili su prije još četiri mjeseca, a radilo se o istrazi krijumčarenja droga. Sud je potom još nekoliko puta slao isti zahtjev i uveo kaznu Facebooku koja se popela na 253.000 dolara dnevno, da bi sve kulminiralo tjeralicom protiv Dzodana.

Brazilske su vlasti još u prosincu na dva dana zabranile rad WhatsAppu koji ima 93 milijuna korisnika u Brazilu. 
Nakon privođenja Dzodana, oglasili su se i iz Facebooka, navodeći da su razočarani ekstremnim mjerama i dovođenjem njihovog čelnika u policijsku postaju. 
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 4

VIDEO

Konačno usvojen zakon o umjetnoj inteligenciji, prvi  u svijetu: Evo što sve donosi
POTVRDILO VIJEĆE EU-A

Konačno usvojen zakon o umjetnoj inteligenciji, prvi u svijetu: Evo što sve donosi

Zakon o umjetnoj inteligenciji primjenjuje se samo na područja koja pokriva zakonodavstvo EU-a i predviđa izuzeća poput sustava koji se koriste isključivo u vojne i obrambene svrhe te u istraživačke svrhe

Izvješće Amerikanaca: BMW, Jaguar i Volkswagen koristili zabranjene kineske dijelove
CARINSKI RAT

Izvješće Amerikanaca: BMW, Jaguar i Volkswagen koristili zabranjene kineske dijelove

BMW je uvozio automobile, Jaguar Land Rover dijelove, a Volkswagen je proizvodio automobile s dijelovima kineske grupe Sichuan Jingweida Technology, koja je u SAD-u zabranjena zbog prisilnog rada Ujgura, stoji u izvješću odbora američkog Senata za financije.
Stellantis upozorava: Carine na kineske aute mogu potaknuti inflaciju i neće riješiti problem
CARINSKI RAT

Stellantis upozorava: Carine na kineske aute mogu potaknuti inflaciju i neće riješiti problem

Carine na uvoz kineskih vozila u Europu i SAD "velika su zamka za zemlje koje ih se odluče uvesti", a zapadne proizvođače automobila neće poštedjeti restrukturiranja