Obavijesti

Tech

Komentari 0

Bregana: Prvašiće testiramo u zelenoj učionici pod drvetom...

Bregana: Prvašiće testiramo u zelenoj učionici pod drvetom...
7

Nakon višemjesečne odgode zbog epidemije, škole opet testiraju buduće prvašiće. U OŠ Milana Langa u Bregani dočekuju ih u prekrasnom dvorištu gdje su netom prije pandemije izgradili učionicu na otvorenom

VIDEO

Dobro došli u našu malu učionicu na otvorenom. Došli ste na upis u prvi razred? Slobodno sjednite, odgovorit ćete na nekoliko pitanja, našalile su se s nama defektologinja Ljiljana Fresl (62) i pedagoginja Željka Ceglec (33) u Osnovnoj školi Milana Langa u Bregani.

Testiranje prvašića bilo je odgođeno zbog epidemije. Nove epidemiološke mjere za upise potaknule su ravnatelja škole Igora Matijašića da omogući jednostavnije testiranje i upis.

- Ovu učionicu sagradili smo netom prije pandemije da je koristimo kad je lijepo vrijeme. Tko bi rekao da će nam ovako poslužiti, a štitimo i zdravlje naših prvašića - otkrila je defektologinja Fresl.

Škola će sljedećih tjedana testirati 88 djece iz Bregane i okolnih mjesta.

Ako padne kiša, 'ured' premještaju u zbornicu

Djeca dolaze u pratnji jednog roditelja.

Svaki dan ih testiraju sedmero i poslije svakog mora biti 15-ak minuta pauze za dezinfekciju. Ako padne kiša, “ured” će premjestiti u zbornicu, koja je najbliža ulazu u školu. Prema preporukama HZJZ, roditelji ne smiju ulaziti u školu.

- Mislimo da je ovako lakše i nama, ali i djeci i roditeljima. Nema buke i djeci je manje stresna cijela situacija - zaključila je pedagoginja Željka Ceglec.

S tim se složila i Sanja Vrtarić (34), koja je u četvrtak u školu dovela sina Leona, budućeg prvašića.

- Leon je moj prvi školarac, još mi se čini malen, a ustvari je spreman za školu. Učionica je super, a on je jako uzbuđen - rekla je Sanja dodajući kako Leon još ide u vrtić.

S mnogim prijateljima se nije uspio oprostiti jer su ih roditelji ranije ispisali i neće imati završnu predstavu, ali je jedva dočekao ponovno biti među vršnjacima.

Mala Leona (7) na testiranje je došla s mamom Nikoline Žganjar (31). Kazala nam je kako je jedva dočekala upis u prvi razred i veseli se jeseni, kad će upoznati nove prijatelje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Naši učenici iz Luxembourga donijeli broncu, 2025. olimpijci iz cijele Europe stižu u Zagreb
ŠKOLSKA NATJECANJA

Naši učenici iz Luxembourga donijeli broncu, 2025. olimpijci iz cijele Europe stižu u Zagreb

Sustav školskih natjecanja u Hrvatskoj jedan je od najboljih u cijeloj Europi, kažu nam profesori mentori. Učenici za prva mjesta osvajaju dodatne bodove kod upisa, ali i izravni upis u srednju školu ili fakultet

Osnovnu školu završava 864 učenika više, Zadar dobiva prvi prirodoslovni gimnazijski smjer
PRIJEMNI U OSAM ŠKOLA

Osnovnu školu završava 864 učenika više, Zadar dobiva prvi prirodoslovni gimnazijski smjer

Prirodoslovna škola u Splitu uvodi smjer meteorološki tehničar, a Obrtničko-tehnička škola u Slavonskom broju umjesto stolara upisivat će drvodjeljske tehničare dizajnere
Lana Žaja: Već razgovaramo o pravima robota, a još nismo riješili ravnopravnost spolova
UMJETNA INTELIGENCIJA U ŠKOLI

Lana Žaja: Već razgovaramo o pravima robota, a još nismo riješili ravnopravnost spolova

Doktorica informacijskih znanosti Lana Žaja objavila je knjigu "Povijest umjetne inteligencije". Razgovarali smo s njom o ženama u STEM-u i primjeni umjetne inteligencije u obrazovanju