Obavijesti

Tech

Komentari 7

Brza veza bilo gdje: Isprobali smo prijenosni A1 flatbox

Brza veza bilo gdje: Isprobali smo prijenosni A1 flatbox
2

Oni koji su često između dvije lokacije trebali bi razmisliti o prijenosnom internetu koji će omogućiti visoke brzine svugdje, ali i još važnije, samo jednu pretplatu

VIDEO

Prijenosne uređaje za brzi internet sada nude svi operateri, a glavna razlika u odnosu na klasični fiksni internet je da ovakav router možemo ponijeti bilo gdje jer se sami uređaji spajaju na internet preko mobilne mreže. Potom na njih možemo spojiti dodatne uređaje žicom ili bežično, baš kao i kod klasičnih routera.

Ovakvi su uređaji odličan izbor za one koji se nalaze na lokacijama gdje nije dostupna brza optička ili kabelska veza ili gdje je moguć samo sporiji DSL. 

No, u ovo vrijeme 'novog normalnog' kad su mnogi od nas prisiljeni puno češće raditi od doma i kad je brza i kvalitetna internetska veza među najvažnijim stvarima u našoj svakodnevici, pojavila se još jedna dodatna prednost ovih uređaja. Omogućuju nam da radimo bilo gdje pa tako možemo otići na vikendicu ili more, oni koji imaju tu mogućnost.

Upravo tako sam ja isprobao i Flatbox uređaj koji nudi A1 kod Barbarige u Istri. Samo korištenje je bilo iznimno jednostavno. Sve što treba napraviti je uključiti ga u struju, pričekati minutu da se uređaj spoji na mrežu i bazne stanice i surfati.

Na uređaj, a radi se o ZTE routeru CAT 6 koji radi i na 5 GHz, su stalno bila spojena dva laptopa i Android Box i tijekom korištenja nije bilo nekih problema s korištenjem ili pucanjem veze. Privremeni prekid signala bio je samo kod jednog jačeg nevremena. Na laptopu je Speedtest stalno pokazivao brzine preko 50 Mbit/s, a rasla je i do 90. Brzine na povezanim mobitelima su pak varirale, ovisno o udaljenosti od routera, no Spotify, Netflix i sve online usluge cijelo su vrijeme radile bez teškoća, odnosno nije bilo situacije da bi na jednom uređaju radili, a na drugom čekali na buffering YouTube videa.

Inače A1 u Flatboxu nudi paket s neograničenim internetskim prometom, odnosno surfanje po maksimalnoj mogućoj brzini na lokaciji na kojoj se trenutno nalazite. Kad prebacite 1TB prometa, brzina će se spustiti an 2 Mbit/s. Kao što smo spomenuli, Flatbox možete seliti s lokacije na lokaciju bez ikakve najave, no kod aktivacije je dodijeljen telefonski broj sa predbrojem županije, ovisno o lokaciji usluge i kad ga prebacite na drugu lokaciju, onemogućuje se korištenje telefonske usluge - do povratka na prijavljenu lokaciju, no surfanje se nastavlja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Volkswagen predstavio novu generaciju omiljenog kampera
SVJETSKA PREMIJERA

Volkswagen predstavio novu generaciju omiljenog kampera

U Berlinu smo prisustvovali svjetskoj premijeri nove generacije jednog zaista posebnog i neobičnog Volkswagen automobila

Umjetna inteligencija AlphaFold 3 predviđa strukturu molekula
NOVI MODEL

Umjetna inteligencija AlphaFold 3 predviđa strukturu molekula

Google DeepMind najavio je novu vrstu modela umjetne inteligencije za medicinska istraživanja koji može predvidjeti strukturu i interakcije svih živih molekula
Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude
VELIKI INTERVJU

Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude

Od početka simptoma pa do dijagnoze prolazi previše vremena, tražimo uvođenje novih pretraga koje mogu spasiti živote, kaže akademik Miličić