Obavijesti

Tech

Komentari 7

'Čim je sin napunio 18, zvali su iz teleoperatera i nudili liniju'

'Čim je sin napunio 18, zvali su iz teleoperatera i nudili liniju'
2

OTKUD PODACI Kako smiju nuditi nekom nove usluge na liniji za koju nije potpisao ugovor te može li biti sigurna da njegove podatke neće zloupotrijebiti, pita se zabrinuta majka

VIDEO

Sin je nedavno napunio 18 godina. Odmah su ga zvali iz teleoperatera A1 i nudili mu mobilne usluge -  požalila nam se čitateljica.

- Danima se nije htio javiti na nepoznati broj, no konačno je prihvatio poziv. Tražili su ga broj osobne iskaznice i OIB. Rekao im je jer je ipak dijete, iako je službeno punoljetan, i ne shvaća opasnost davanja povjerljivog podatka putem mobitela. Puno puta sam zvala broj s kojeg su se javili sinu, no zauzet je ili ne odgovaraju na poziv - ispričala je zabrinuta majka koja je, kaže, poslala i pismeni prigovor teleoperateru.

Ne sile na razgovor

Čini joj se da su pratili kad će sin postati punoljetan pa ga nazvali.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Iz A1 su rekli da su zvali na registrirani pre-paid broj.

- Naši prodajni djelatnici kontaktiraju samo one korisnike koji su iskazali izričiti interes za primanjem obavijesti o drugim ponudama. Pri sklapanju ugovora s korisnikom utvrđuje se je li punoljetan - rekli su iz A1.

Ocjenjuju imućnost

Dodali su kako pri telefonskom kontaktu korisnika traže broj osobne iskaznice uz ostale osobne podatke. Pri dostavi ugovora ili uređaja, korisnik mora dostavljaču dati na uvid osobnu iskaznicu. Dostavljač na dostavnicu upisuje broj osobne iskaznice i broj na dostavnici mora odgovarati broju navedenom na pretplatničkom ugovoru. Tako potvrđujemo da su ugovor ili uređaj dostavljeni osobi s kojom je ugovor i sklopljen - objašnjavaju.

Pri sklapanju ugovora na daljinu, a u tu “kategoriju” spadaju i telefonski dogovori, korisnik može odustati u roku od 14 dana bez obrazloženja i ikakvih posljedica. Ugovor postaje valjan tek nakon što ga potpišu obje strane.
A čitateljica iz Slavonije naišla je na problem i pri dogovoru u prostorijama operatera. Nisu joj dopustili da uz liniju kupi i skupi mobitel.
- Korisnik koji uređaj želi platiti na rate uz ugovornu obvezu za koju ne postoji osiguranje naplate prolazi provjeru platežne sposobnosti kako bismo minimalizirali rizik u slučaju neplaćanja računa - kažu u A1.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada
NOVA GENERACIJA

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada

Boston Dynamics je predstavio svoju sljedeću generaciju humanoidnog robota, potpuno električnog Atlas robota

Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina
SMZBOG LOŠE POTRAŽNJE

Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina

Američki proizvođač električnih automobila Tesla izvijestio je da će otpustiti 300 radnika zaposlenih 'na određeno vrijeme' u pogonu kod Berlina, nakon najave otkaza širom svijeta zbog posustajanja potražnje i oštre cjenovne konkurencije
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle