Obavijesti

Tech

Komentari 39

Da, ovo je Samsungov telefon sa zakrivljenim OLED ekranom

Da, ovo je Samsungov telefon sa zakrivljenim OLED ekranom
5

Galaxy Round ima 5,7-inčni zakrivljeni ekran, a Samsung će ga predstaviti 10. listopada. Otkrili su i jednu funkciju zakrivljenog ekrana i to za pregled notifikacija

VIDEO

Nakon što su na Twitteru procurile fotografije novog Samsungova telefona sa zakrivljenim ekranom, kompanija je i službeno na Samsung Tomorrow objavila više fotografija i prvi video uređaja u akciji. I izgleda uistinu čudno. 

Galaxy Round će predstaviti u četvrtak, a lansirat će ga u Južnoj Koreji. Radi se o uređaju s ekranom dijagonale 5,7 inča i Full HD rezolucije, no ekran je zakrivljen po vertikalnoj osi. Iz onog što su objavili vidi se sličan dizajn pozadine kao na Noteu 3, a od funkcija koje koriste zakrivljenost uređaja otkrili su samo Roll Effect. Kako se može vidjeti u videu, radi se o mogućnosti da nagnete telefon i provjerite vrijeme, propuštene pozive i druge sistemske informacije. 

Verge piše kako je Samsung poradio i na prebacivanju između ekrana koje će sada izgledati iznimno glatko te na novoj interakciji s glazbom i slikama. Uz to, navode se i dodatne specifikacije, poput 7,9 mm debljine, masa od 154 grama i baterija kapaciteta 2800 mAh. Kamera snima fotografije od 13 megapiksela, kao na S4 i Note 3, a pogoni ga Android 4.3 uz 3 GB radne memorije i 2,3 GHz četverojezgreni procesor. Cijena će navodno biti oko 1000 dolara, a nema vijesti o međunarodnoj dostupnosti. 

Zašto zakrivljeni ekran?

No, pitanje je čemu sve to? Koji su razlozi koji bi kupca trebali natjerati da uzme telefon sa zakrivljenim ekranom. Roll Effect je zgodan, ali je li to to ili ima dodatnih razloga? Jedan od razloga mogao bi biti skraćena udaljenost koju palcem morate prijeći kako bi došli do svih dijelova ekrana. Također, ako ga pravilno okrenete, bolje će 'sjesti' u džep, no okrenete li ga na krivu stranu bit će još gore. Možda bi ovakva zakrivljenost mogla i dodatno zaštititi ekran pri padu. Ne treba ni zaboraviti da Samsung ima proizvod kojim su otvorili jedan potpuno novi smjer. I na kraju, tko zna, možda ćemo za koju godinu ovakve uređaje, i njihove druge varijacije, gledati kao sasvim uobičajene. Treba priznati i da sam ekran nije toliko zakrivljen da bi izgledao bizarno.

LG i Samsung su u novoj utrci: Zakrivljeni ekrani kao novi hit?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

Hrvati osmislili aplikaciju za sve ljude u dijaspori: 'Bilo da tražite posao ili želite pronaći zabavu'
APPUCINOO APLIKACIJA

Hrvati osmislili aplikaciju za sve ljude u dijaspori: 'Bilo da tražite posao ili želite pronaći zabavu'

Jedan od ključnih ciljeva Appucinoo aplikacije je omogućiti privatnim korisnicima jednostavniji put do različitih djelatnosti i usluga s njihovog govornog područja, kažu nam osnivači

Na ovogodišnji .debug dolazi 120 govornika i najveće zvijezde iz regionalne tech zajednice
100 PREDAVANJA U DVA DANA

Na ovogodišnji .debug dolazi 120 govornika i najveće zvijezde iz regionalne tech zajednice

Najveći interes posjetitelja očekuje se za tri keynote predavanja osnivača globalno najuspješnijih IT kompanija iz Hrvatske, Srbije i BiH: Infobipa, Nordeusa i NSofta, odnosno Izabela Jelenića, Branka Milutinovića i Igora Krezića.
Veliki tjedni horoskop: Vagama se ne sviđa situacija na poslu, a Ribe će se zbližiti s partnerom
od 5. do 11. 5.

Veliki tjedni horoskop: Vagama se ne sviđa situacija na poslu, a Ribe će se zbližiti s partnerom

Blizanci će upotrijebiti pravu riječ u pravo vrijeme i odškrinuti vrata suradnji. Mnoštvo korisnih informacija bit će vam dostupnije nego inače, a vaša kreativnost i snalažljivost bit će istaknuti