Tech

Komentari 0

Danijela Horvatek Tomić s Veterine na čelu Agencije za znanost i visoko obrazovanje

Danijela Horvatek Tomić s Veterine na čelu Agencije za znanost i visoko obrazovanje

Izvanredna profesorica s Veterinarskog fakulteta u Zagrebu bila je jedina kandidatkinja za tu funkciju. AZVO je bez čelne osobe bio od kraja 2021., kad je ostavku na tu funkciju dala Jasmina Havranek

Upravno vijeće Agencije za znanost i visoko obrazovanje u utorak je potvrdilo imenovanje nove ravnateljice. Funkciju je preuzela izv. prof. dr. sc. Danijela Horvatek Tomić s Veterinarskog fakulteta u Zagrebu, i to nakon što je AZVO od kraja 2021. vodila v. d. ravnateljice Sandra Bezjak. Dotadašnja ravnateljica Jasmina Havranek dala je ostavku nakon više mandata na čelu AZVO.

Kako su izvijestili s AZVO-a, izv. prof. dr. sc. Horvatek Tomić na dužnost ravnateljice izabrana je na četiri godine. Zaposlena je na Veterinarskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, gdje je magistrirala 2002. i doktorirala 2009. godine. U zvanje docenta promaknuta je 2013. godine, a u zvanje izvanrednog profesora 2019. godine.
"Zahvaljujući dugogodišnjem obrazovanju, usavršavanju i angažmanu, tijekom svoga je profesionalnog rada stekla bogato iskustvo u području osiguravanja kvalitete te je 2014. godine imenovana voditeljicom Ureda za kvalitetu, a 2016. godine i predsjednicom
Povjerenstva za upravljanje kvalitetom Veterinarskog fakulteta. Od 2018. do 2022. godine obnašala je dužnost prodekanice za kontrolu kvalitete Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Sudjelovala je u radu brojnih znanstvenih i stručnih međunarodnih i nacionalnih projekata, a znanstveno se usavršavala u Italiji, Njemačkoj, Francuskoj, Austriji i Sloveniji.
Godine 2010. dobila je stipendiju programa Za žene u znanosti koju dodjeljuju Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO i L’Oréal Adria", navode u priopćenju.