Tech

Komentari 18

Dijeli ih 4000 km: Rođenje sina vidio na Samsung naočalama

Dijeli ih 4000 km: Rođenje sina vidio na Samsung naočalama

Iako svoju suprugu nije mogao u bolnici hrabriti i držati za ruku, Jace je, zahvaljujući Samsung VR kacigi za virtualnu stvarnost, gledao rođenje sina

Činjenica da u životu ne možete uvijek prisustvovati važnim stvarima vrijedila je za australski par Alisona i Jacea Larkea. Neodgodive poslovne obveze Jacea su iz Pertha odvele na 4000 kilometara udaljen rudarski grad Chinchilla u Queenslandu zbog čega nije mogao biti gledati rođenje svoga trećeg djeteta.

No, iako svoju suprugu nije mogao u bolnici hrabriti i držati za ruku, Jace je, zahvaljujući modernoj tehnologiji, ipak bio tamo i to u virtualnom obliku. Za sve su zaslužni Samsungovi inženjeri koji su u bolnicu u Perthu postavili kamere te opremu za prijenos zvuka i slike preko interneta.

Sve su to bežično povezali sa Samsung Gear VR kacigom koju je nosio Jace u dalekoj Chinchilli. Jace je primio poziv i pred očima ugledao bolničku sobu svoje supruge s kojom je mogao i komunicirati u stvarnom vremenu.

- Imali smo jedinstvenu priliku sudjelovati u Samsungovu projektu. Jace je gledao rođenje svoga sina kao da je bio sa mnom u sobi iako je fizički bio na drugom kraju zemlje. Ovo iskustvo naše je živote zauvijek promijenilo - rekla je Alison.

U Samsungu su istaknuli da je ovo još jedna dokaz kako virtualna stvarnost nije samo igračka i kako može idealno poslužiti za dijeljenje važnih trenutaka ma koliko udaljeni jedni od drugih bili.